Angajata Poştei, condamnată!

1



Instanţa a condamnat definitiv o fostă angajată a Oficiului Judeţean de Poştă Argeş. Astfel s-a pus punct într-o situaţie care durează mai bine de 5 ani, cercetările şi procesul fiind prelungite de numărul mare de martori dar şi de expertizele solicitate de ambele părţi. Fosta salariată a primit o pedeapsă cu suspendare şi are de achitat prejudiciul calculat de anchetatori la nici mai mult, nici mai puţin de 71.000 de lei.


Fost oficiant în cadrul Oficiului 1 Piteşti, Marilena R. a fost cercetată iniţial pentru delapidare după ce în gestiunea acesteia s-a constatat o lipsă de aproximativ 70.000 de lei. Asta se întâmpla în urmă că aproximativ 5 ani, când au fost sesizate organele competente. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti iar procurorii au dispus, în anul 2016, trimiterea în judecată a angajatei pentru comiterea infracţiunii de delapidare. Pentru această acuzaţie a fost condamnată în 2018, la 2 ani închisoare cu suspendare, fiindu-i fixat un termen de supraveghere de 4 ani. În timpul procesului, după ce au audiat o parte dintre martori, procurorul a cerut instanţei ca inculpata să fie trasă la răspundere şi pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, solicitare aprobată de magistraţi. În luna martie a acestui an, Judecătoria Piteşti a dat cea de a doua sentinţa prin care Marilena R. a fost achitată pentru acuzaţia de înşelăciune.
Are de achitat prejudiciul
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti dar şi Compania Naţională Poşta Română SA care rămăsese cu o gaură serioasă în gestiune, au declarat apel. Procesul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti. Acolo, magistraţii au admis, ieri, solicitările. „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi de partea civilă Compania Naţională Poşta Română SA, împotriva sentinţei penale nr. 260 din data de 04 martie 2020, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr.10251/280/2016*, intimată-inculpată fiind R. Marilena. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală şi rejudecând: Condamnă inculpata la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săv. infr. prev. de art.215 (n.r. înşelăciune) ind.1 alin.1 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal anterior şi art.5 Cod penal. În temeiul art. 81 Cod penal anterior, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe perioada termenului de încercare de 3 ani, stabilit conform art. 82 Cod penal anterior. (…) admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Compania Naţională Poşta Română SA şi obligă inculpata să-i plătească părţii civile suma de 71.346,97 lei, cu titlu de despăgubiri civile”, se precizează în decizia Curţii de Apel Piteşti. Sentinţa este definitivă.  M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.