Interlopii au fentat legea!

1



Un proces în timpul căruia doi dintre inculpaţi au fugit din ţară s-a încheiat la Curtea de Apel Piteşti. Ten­tativă de omor, loviri şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, acestea sunt acuzaţiile pentru care ar fi trebuit să plătească făptaşii. Procesul s-a sfârşit dezamăgitor, după ce victimele atacului sângeros şi-au retras plângerea, iar judecătorii s-au văzut nevoiţi să aplice legea. De la distanţă, inculpaţii, cunoscuţi interlopi din Câmpulung, au făcut aranjamentele necesare ca să scape, primind pedepse mici față de gravitatea faptelor.  


Boceanu Florian, Boceanu Ioan şi Alexandru Vasile au provocat un scandal de proporţii, în perioada sărbătorilor de Paşte, anul trecut. Aceştia au atacat doi indivizi într-un bar din centrul Câmpulungului, scenele fiind surprinse de o cameră de supraveghere din interiorul localului. Totul ar fi pornit de la o datorie. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum Vasile Alexandru, un individ cunoscut şi pentru trafic de persoane, şi prietenii săi Florian Boceanu şi Ioan Boceanu, cunoscuţi interlopi, intră în fugă în sala de jocuri şi îl atacă pe un tânăr care stătea la masă alături de doi prieteni. Acesta fuge, însă este ajuns din urmă, lovit cu pumnii şi cu picioarele şi tăiat la gât şi la nas. Un amic al acestuia a fost, de asemenea lovit, cu pumnii şi picioarele. După atac, agresorii au fugit, doi dintre ei în părăsind ţara.
Trei condmanări în primă instanţă
În vara acestui an Tribunalul Argeş a dat sentinţa. Florian Boceanu acuzat de loviri şi alte violenţe a primit o pedeapsă de 1 an şi 3 luni închisoare, cu suspendare, având obligaţia să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. Cel de-al doilea participant la scandal, Ioan Boceanu a fost condamnat, în lipsă, la 2 ani şi 2 luni închisoare, cu executare. Ultimul dintre scandalagii, în acelaşi timp autotrul principal, este Vasile Alexandru. Acesta a primit, în primă instanţă, o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi 8 luni închisoare, pentru tentativă de omor, loviri şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port ilegal de armă albă în locuri publice. Dincolo de latura penală, instanţa a admis pretenţiile civile ale celor doi bărbaţi agresaţi. Instanţa de fond a acordat despăgubiri morale în valoare de 40.000 lei pentru Carol C. care a fost lovit şi tăiat şi 30.000 lei pentru celălalt bărbat care a fost doar bătut.
Victimele au retras plângerile
 Imediat ce au primit pedepsele, inculpaţii au atacat sentinţa la Curtea de Apel Pitești. În timp ce se judeca apelul, Ioan Boceanu şi Vasile Alexandru deşi erau fugiţi din ţară, prin interpuşi, au luat legătura cu victimele. Numai ei ştiu cum de au reuşit să convingă părţile vătămate să retragă plângerile. Astfel întreg procesul a fost răsturnat iar judecătorii s-au văzut nevoiţi să-l lase nepedepsit pe unul dintre făptaşi. Curtea de Apel Pitești a dat sentinţa zilele trecute. A încetat procesul penal împotriva lui Florian Boceanu acesta scăpând de pedeapsa cu suspendare dată de instanţa de fond.
În cazul lui Ioan Boceanu, instanţa a dispus pedeapsa de 8 luni şi 20 de zile închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Acesta este obligat să presteze şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. Deşi a intervenit împăcarea părţilor, Vasile Alexandru nu a putut să scape de acuzaţia de tentativă de omor. Pedeapsa i-a fost redusă însă la jumătate, având de executat 3 ani şi 10 luni închisoare. Sentinţa este definitivă. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.