Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
|  Ştiri din Argeş
duminică, 25 iulie 2021

Pe acest site găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către curier.ro doar în limita a 150 de semne, cu citarea sursei. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii menţionaţi aici.
ad
ad
Advertoriale & publicitate

Clasele de vară pentru copii

Așa cum ne-a obișnuit de cîțiva ani, Fundaţia Aid for Piteşti organizează în luna iulie, gratuit, o activitate educaţională sub genericul Clasele de vară pentru copii. În acest an, perioada de desfăşurare a cursurilor este 2,3,4 august (luni - miercuri), între orele 10 şi 12. Sînt aşteptaţi copii cu vîrste cuprinse între 3 şi 18 ani.

În cadrul celor două ore zilnice se vor organiza activități pe grupe de vîrste, susținute de profesori români, cu o bogată experiență didactică. Activitățile constau în interpretarea de cîntece pentru copii în limbile engleză și română, povestiri biblice, lucru manual (activități de colorat și decupat), discuții pe teme biblice, conversații în limba engleză și română.

Dacă doresc, părinţii sînt invitaţi să-şi însoţească copiii în incinta fundaţiei. Aici pot aştepta într-o sală pînă se termină cursurile, pot asista la ore pentru a vedea ce li se predă copiilor sau pot participa la un studiu biblic de grup. După cum am menţionat, intrarea este liberă, iar în pauze se vor servi gustări şi răcoritoare.

La sediul fundației, pe parcursul anului, se organizează activități și programe pentru copii și tineri. Astfel, în fiecare duminică, între orele 10-12, se face studiu biblic, cu lecții pentru copii și lucru manual. În fiecare vineri, din toamnă, între orele 18-23, au loc întîlniri adresate tinerilor cu vîrste cuprinse între 12 și 40 ani, la care se organizează studii și concursuri pe teme biblice, vizionări de filme.

În timpul verii se organizează o tabără gratuită pentru copii, cu vîrste între 12 și 18 ani.

Ocazional, se organizeză excursii, plimbări, picnicuri.

Detalii se pot obţine la tel. 0744 385 825 sau la sediul Fundaţiei Aid for Piteşti, de pe str. Armand Călinescu nr. 16, în vecinătatea Colegiului Brătianu.

!!! Se vor respecta regulile sanitare . Vom avea măști disponibile. Sălile vor fi curate, aerisite, dezinfectate.

Articole »»» »»» »»»

Comentează »»» »»» »»»

6 Comentarii:

 1. 1

  Clevetici

  7
  3

  Interesant articol. Buna punere in tema a publicului cititor mai tanar, care nu a apucat perioada interbelica si nici nu a cautat sa citeasca astfel de carti despre psihologia poporului nostru.

  In micul nostru oras am avut prilejul sa lucrez pentru o firma occidentala de mica anvergura (30-40 de angajati). Dupa vreo 7 ani de lucru unul din sefii mei occidentali mi-a rezumat astfel stilul de munca al romanilor:
  “La inceput cand intra intr-un nou serviciu se straduiesc sa respecte regulile si sa munceasca eficient.
  Dar nu dureaza mult timp pana apare rutina si devin delasatori.
  Destul de multi nu isi dau seama sau nu vor sa constientizeze ca munca lor facuta bine sau prost poate avea efecte benefice sau nocive asupra succesului afacerii.

  Daca a mai trecut un an de munca angajatul se asteapta la o marire de salariu chiar daca e constient ca nivelul sau de performanta nu a crescut cu nimic, ba chiar a facut si greseli.”

  ==========================
  In alta ordine de idei este trist ca la peste 30 de ani de la revolutie, dupa ce ni s-a promis libertatea de exprimare, constatam ca guvernantii si presa (romana, dar sub influenta occidentala) ne impun standarde in alegerea cuvintelor si a temelor despre care se poate discuta in public.
  Se reinventeaza limba romana din care presa incearca sa scoata cuvinte precum ‘tigan’, ‘handicapat’ si sa le inlocuiasca cu ‘rrom’, respectiv expresia ‘persoana cu dizabilitati’.

  Cand ma gandesc la ce a patit arbitrul roman care a rostit cuvantul ‘negru’, fara nici o conotatie rasista sau denigratoare… ma intreb care mai e diferenta dintre libertatea de expresie in comunism si cea din capitalism (i se zice ‘democratie’).

  Reply
  1. 1.1

   A. Riciu

   9
   7

   Un comentariu corect! Ca o completare, americanii nici în filme nu mai spun ,,negru” ci ,,afro-american”. Politically correct, de! Altfel, pentru români tema psihologiei colective este vastă, sunt deosebiri și pe regiuni, unii au fost sub habsburgi, alții sub turci…Însuși Țuțea este în dubiu, trecând de la idioți la ,,poporul român nu e cu nimic inferior poporului german sau francez” și, parcă anume pentru editorial, ,,am dorit dintotdeauna să fac o teză de doctorat cu tema aflarea în treabă ca metodă de lucru la români”.

   Reply
   1. 1.1.1

    CVititor

    7
    4

    Articolul este super si sunt absolut sigur ca lipsa spatiului rezervat editorialistului il priveaza pe acesta de reliefarea multor alte aspecte in legatura cu subiectul abordat.
    Cat priveste continutul as mai avea de adaugat 2 amendamente :
    1) va fi greu pentru generatiile actuale/viitoare sa tina pasul cu vestul datorita lipsei evidente de cultura si pregatire multilaterala iar situatia actuala a invatamantului nu face altceva decat sa lege inca o piatra de moara de aripile si asa plapande ale tineretului si copiilor din Romania.
    2) pierderea credintei in D-zeu, in Religie si in cei care ar trebui sa fie promotorii măcar al învățăturii celor “10 porunci”
    Asa cum bine zicea marele filosof P. Tutea “Fără credință, omul devine un animal rațional care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri“
    La noi se vorbeste frecvent despre DEMOCRATIE…iata si parerea Maestrului Tutea: Democrația e sistemul social în care face fiecare ce vrea și-n care numărul înlocuiește calitatea… Triumful cantității împotriva calității.

    Democrația este sistemul social care face posibilă existenţa idiotului alături de geniu. Dar ea se deosebește de egalitarismul comunist prin lege. În democraţie legea funcţionează, în vreme ce în comunism legea nu există; e tiranie.
    Cu alte cuvinte democratia este “domnia plebei si a bunului plac”
    Probabil in sistemul democratic se încadrează si voturile negative adresate distinsului A. Riciu care efectiv nu au ABSOLUT nicio logica in context. Dar ce sa facem, citim, ne miram, comentam si tragem concluzia exprimata tot de către distinsul P. Tutea : Când vezi cirezile de imbecili, devine suportabilă însingurarea.

    Reply
    1. 1.1.1.1

     Zoil

     ” 1) va fi greu pentru generatiile actuale/viitoare sa tina pasul cu vestul datorita lipsei evidente de cultura si pregatire multilaterala … ” .
     N-asa, ca le-mbarligi … “datorita” / de fapt din cauza … ” lipsei evidente de cultura … ” ?!

     Reply
     1. 1.1.1.1.1

      Anton

      6
      1

      Bine, mă, ești tu deștept, din cauză că datorită….

 2. 2

  trivaleanu

  5
  4

  Frumos editorial, frumoase comentarii! Părerea mea: nu suntem nici buricul, dar nici proştii lumii. Totul ţine de organizare, un domeniu în care, dintotdeauna, da!, am fost deficitari. Şi de lipsa de onoare care are un determinism istoric (capul plecat, sabia nu-l taie!) aici, la punctul de convergenţă al intereselor imperiilor. Confuzia de valori din timpul comunismului a accentuat aceste tare naţionale, iar efectele negative continuă şi astăzi. Totuşi, mai ales după intrarea României în Uniunea Europeană, progresul ţării este indiscutabil şi vizibil pentru orice om de bună credinţă. Schimbarea va veni prin tânăra generaţie dacă se va implica (se vede un trend în această privinţă) căci va aplica modele occidentale. Eu, unul, nu sunt pesimist, în ciuda dinozaurilor conservatori de tot felul!

  Reply

Comentează »»» »»» »»»

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republici nr. 1 A, © 2021 România. All rights reserved.Curierul Zilei