Terină de pui şi roşii

0



INGREDIENTE:
1 piept şi două pulpe afumate de pui
3 pulpe de pui crude
200 gr. roşii uscate
2 albuşuri
200 ml smântână
2 cepe albe
pătrunjel
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
1. Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece.
2. Se curăţă de pieliţă şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care se trece prin maşina de tocat şi se amestecă apoi cu albuşurile. Se acoperă imediat şi se lasă la rece pentru 15 minute. Tot prin maşina de tocat se trece şi ceapa.
3. Carnea crudă se amestecă cu ceapa şi smântâna, apoi cu carnea afumată, roşiile uscate şi pătrunjel. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
4. O formă de cozonac se tapetează cu hârtie de copt care se lasă peste marginile formei, se pune amestecul, se nivelează şi se pune într-un vas mai mare, cu apă până la jumătatea înălţimii tăvii de cozonac. Se fierbe la cuptor pentru 90 de minute. Apoi, se lasă să se răcească şi se dă la rece pentru o noapte. A doua zi se scoate cu ajutorul hârtiei de copt.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.