Pe liberalii din Argeș îi strică anturajul

6
0
  • Din punctul meu de vedere



”Curierul” se tipărește pe hârtie ceea ce înseamnă că există o oră fixă până la care trebuie să predai materialul.
E frumos așa, semn că presa nu s-a schimbat totuși prea mult, ziariștii aveau o oră limită și acum o sută de ani fiindcă ziarul pleca la tipografie.
Procesul scrierii s-a transformat însă suficient, pe vremea lui Heliade Rădulescu se scria cu pana, apoi a venit tocul, apoi stiloul, apoi mașina de scris, iar acum, computerul. Din punctul meu de vedere este din ce în ce mai bine, îmi plac la nebunie noutățile pe care le aduce tehnologia și mă bucur că am trăit să prind epoca scrisului în word, a trimiterii pe mail, a discuțiilor pe telefonul mobil și a convorbirilor pe Skype.
Tehnologia izolează însă gândul, îl obligă să fie mai precis, în fine, haideți să trecem la subiect, nu pot să evit ideile cu care m-am așezat în fața computerului, deși nu-mi plac deloc, nu sunt idei luminoase.
Joi, doamna Ana Stan a demisionat din PNL, după ce miercuri demisionase din Consiliul Local Pitești, iar noul viceprimar Gelu Tofan, întrebat cum apreciază această demisie a spus cam așa:
– Mă bucur că a plecat ca să nu ne mai murdărim noi pe mâini dând-o afară.
Murdară exprimare !
Nu credeam că un bărbat din Pitești, un domn, o personalitate a vieții economice și politice, un viceprimar poate să vorbească astfel despre o doamnă elegantă, de succes, un notar public care a făcut o frumoasă carieră, un brand în meseria sa.
L-am auzit pe președintele PNL Argeș bucurându-se că partidul său a obținut un post de viceprimar și spunând că acesta este un prim pas spre câștigarea alegerilor locale, pentru prima oară, în 2024.
Am mai spus-o de nenumărate ori că PNL ar fi putut, în județul Brătienilor, să câștige de mult alegerile locale, dar l-a împiedicat stilul de comunicare. Evident că acești oameni nu mă cred, au impresia că eu bat câmpii.
Nu bat câmpii.
Nu voi vedea vreodată vreun pesedist cu funcție spunând despre o doamnă că e bine că a plecat din partid ca să nu se murdărească PSD pe mâini dând-o afară.
Aici e deosebirea, dincolo de ideologii și platforme politice, anume că liberalii argeșeni s -au obișnuit cu vorba grea, cu jignirea groasă, cu replicile care pendulează între mici idei și mari atacuri la persoană, ceea ce nu le face bine.
E ciudat acest aspect.
În fine, rămân în context și vreau să le semnalez liberalilor din Argeș că de când s-au încurcat cu useriștii s-au afundat și mai mult într-un stil politic mlăștinos. Useriștii nu jignesc, în schimb pârjolesc.
Doamna Ana Stan, înainte de a demisiona din PNL, a ținut să dezvăluie presei atmosfera în care ”dreapta” din Consiliul Local Pitești a pregătit ședința de alegere a viceprimarilor. Să o ascultăm:
”Ne-au instruit într-un mod foarte milităresc să ne anulăm voturile ca să se elimine suspiciunile că am trăda pe cei de la USR. Eu m-am ridicat în picioare și am spus că este o faptă penală ceea ce ne impun să facem, iar eu nu voi face această chestiune. Nu o să-mi fotografiez niciodată buletinul de vot și nu mă înjosesc în halul ăsta. A spus și Apostoliceanu că nu este legal și dacă se dovedește că a fost ales viceprimarul cu asemenea practici, se sancționează cu nulitate. S-au gândit apoi să nu mai facem fotografii, ci să se înțepe buletinele cu niște ace. Cred că toată lumea și-a vândut votul”, a spus doamna Ana Stan.
Este aceasta o declarație politică ? Nici vorbă, este descrierea unei situații în care cei care alcătuiesc majoritatea în CL Pitești se transformă din grup politic în gașcă pusă pe infracțiuni.
În emisiunea dnei Marilena Barață de la Curier TV, dnii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu au încercat să sară peste declarațiile dnei Stan și să strecoare ideea că doamna minte.
Dacă mă întrebați pe mine, nu cred că doamna minte, cred că useriștii i-au dus pe liberali pe căi greșite, așa cum se întâmplă cu unii care ar fi oameni ok dacă nu i-ar strica anturajul.
Cred că pe liberalii din Argeș îi strică anturajul.
Acest fapt este oarecum trist, fiindcă suntem obișnuiți să spunem că strămoșii liberalilor sunt Brătienii, iar dacă ne gândim cine e strămoșul useriștilor descoperim că este cineva poreclit Mucușor Ban.
De la Brătieni la Mucușor Ban pare a fi cale lungă pe care totuși liberalii o străbat fără nicio apăsare intrând în jocul userist în CL Pitești.
În Argeș există un Muzeu Brătianu și nu cred că vreodată, pe undeva prin țară, va exista un Muzeu Nicușor Dan sau unul Barna – Cioloș, asta aș vrea să nu uite oamenii lui Adrian Miuțescu.
În fine, ceea ce declară doamna Ana Stan este că s-a pus la cale o ilegalitate. Nu vreau să insist, nu intenționez să deturnez activitatea Consiliului Local Pitești. O anchetă pe acest subiect cu înțepatul voturilor sau cu punerea la cale a înțepatului voturilor ar strica lucrurile pe acolo chiar mai mult decât sunt stricate.
Vreau însă un fel de înțelegere amiabilă cu useriștii din CL Pitești. Declarația dnei Stan ne arată că ei i-au împins pe liberali la fapte rele deoarece nu au avut încredere că va fi votat ca viceprimar dl Mihai Mihăilescu. În mod normal, această chestiune ar trebui cercetată penal. Trecem însă peste situație, fiindcă juridic lucrurile sunt încurcate.
Aș vrea însă ca și USR să treacă peste stilul lor distructiv prin care mai mult votează negativ decât pozitiv în Consiliul Local.
Trece și opinie publică peste golăneala semnalată de dna Stan, dar să treacă și acești oameni la o atitudine serioasă.
Rămâne așa cum zic ? E o propunere generoasă, fiindcă dacă nu, voi relua declarația Anei Stan la infinit, până când află nu doar Parchetul, ci mai ales opinia publică din Pitești cu cine are de a face.
Scrisul la computer are avantajul că poți număra cuvintele dintr-un articol. De fapt, le numără computerul. Această rubrică are o mie de cuvinte. Bine că le-am încheiat de scris fiindcă subiectul e jenant pentru unii care uită că pe aici există Muzeul Brătienilor, iar Muzeul Barna – Cioloș nu va exista vreodată.
Progresiști, da?
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi).


6 COMENTARII

  1. În editorialul trecut, dl. Smeureanu era supărat pe PSD. În acesta, este afectat puternic de grija PNL și USR. Le vrea pe toate puternice! Câtă neutralitate și câtă dorință de bine pentru partidele patriei noastre! Așa da!

  2. „Nu voi vedea vreodată vreun pesedist cu funcție spunând despre o doamnă că e bine că a plecat din partid ca să nu se murdărească PSD pe mâini dând-o afară.”

    Oh, dar despre plecarea d-nei Viorica Dancila de la conducerea PSD ce parere aveti?

    Din cele scrise in presa de dreapta am retinut ca nu stiu care baron local PSD-ist ar fi spus ca PSD nu poate castiga alegerile prezindentiale (din 2019) daca pun sa candideze, citez: „o proasta”.

    P.S.
    Dl. Smeoreanu, din pozitia de jurnalist, nu poate exprima public ce stie despre d-na Anca Stan – un alt notar public al Pitestiului care s-a bagat in politica (dupa exemplul d-lui Didea, notar public care a ajuns rector al Univ. de Stat din Pitesti, cu sustinerea PSD).
    D-na Stan e bagata prin tot felul de matrapazlacuri juridice pe care notarii au obiceiul sa le faca.
    In PNL „a bagat bani” cu ocazia campaniei electorale si se astepta sa fie dansa aleasa viceprimar, avand in spate si o tabara de aliati.
    Se pare ca pana la urma baronii locali ai PNL au aflat pe diverse cai de ceea ce se pregateste si au contracarat cu astfel de metode ilegale (fotografierea sau inteparea buletinului

  3. Pentru cei cu mintea scurta,o intrebare: de cate ori ati vazut , in parlament, cate un paznic de la PSD care avea unica sarcina sa verifice daca se respecta ordinul dat, verificand colegii la bile? In conditiile in care acest tip de vot este secret?
    Repet, intrebare doar pentru cei cu mintea scurta!

  4. ,,La emisiunea ,,Criterii politice” de vineri am făcut un interviu cu dl Gelu Tofan…iar impresia foarte încurajatoare pe care am avut-o a fost că liberalii își păstrează capul pe umeri… Pe scurt…aș susține că Gelu Tofan ar fi un viceprimar bun, asta e doar părerea mea și sper să nu fiu nevoit să îmi înghit vorbele vreodată. Aș mai spune că USR riscă să nu aibă viceprimar la Pitești…” (editorialul ,,Pace să fie la Primărie” din 18 ianuarie 2020 la care A. Riciu a avut un scurt comentariu: ,,Hmm, e cam fierbinte castana!”).
    Acum nu știu cum rămâne cu deglutiția…

    Cred totuși că viceprimarul Gelu Tofan nu este un om rău, doar că ,,nu prea le are” cu comunicarea, cu sensibilitatea, nu-l ajută nici…fotografia(tul)…iar cu înțepatul s-ar putea să o încurce rău dacă ,,perforația” s-a produs în realitate.

Comentariile sunt închise.