Rulouri din piept de pui cu prune uscate

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 25 min
Gata în: 55 min
Ingrediente:
8 jumătăţi de piept de pui
300 gr. prune uscate
8 fire de ceapă verde sau 2 cepe mici tăiate în sferturi
8 felii slănină uşor afumată
1 lingură zahăr
1 lingură muştar
1 lingură miere de albine
30 gr. unt
piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
1. Pieptul de pui se spală şi se desface în felii groase de 1 cm, ca pentru şniţel. Prunele uscate se spală în apă călduţă, apoi se opăresc şi se lasă la scurs.
2. Se încinge cuptorul. Fiecare bucată de carne se umple cu 2 sau 3 prune uscate şi un fir de ceapă. Se rulează şi se împachetează în câte o felie de slănină, apoi se prinde cu scobitori să nu se desfacă.
3. Într-o tigaie încinsă cu puţin unt se prăjesc rulourile, apoi se pun la cuptor 20 de minute. Se face un sos din 2 linguri de apă, zahăr, muştar, miere de albine şi piper. Se scoate tava din cuptor, se ung rulourile cu sos şi se mai lasă 5 minute, până se rumenesc frumos.