Argeșenii cu IMM pot lua credite de la BERD

0



Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) argeșene, cu perspective de dezvoltare și ale căror cifre de afaceri le demonstrează viabilitatea se pot orienta, pentru finanțări care să le ajute să devină mai competitive, și către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).


La acest moment, BERD oferă IMM-urilor un program prin care pot avea acces la consultanță locală sau internațională și o finanțare nerambursabilă de peste 70% din costul proiectelor de consultanță, adduce la cunoștință avocatnet.ro. Advice for Small Businesses este un program organizat de BERD și destinat în mod exclusiv IMM-urilor, prin care este facilitat accesul antreprenorilor locali la expertiză și consultanță în scopul de a-i ajuta să se dezvolte și să devină mai competitivi. Prin acesta, BERD oferă finanțare de până la 88% din costul proiectelor de consultanță, iar accesul la acest program nu e condiționat de o anumită perioadă de timp. „Pe de o parte ajutăm antreprenorii locali să-și identifice zonele vulnerabile și respectiv, nevoile de consultanță și expertiză externă, să găsească consultanții sau experții potriviți, fie că vorbim de consultanți locali sau experți internaționali și de asemenea, le oferim finanțare nerambursabilă care variază între 70 și 88% din costul proiectelor de consultanță. Cu alte cuvinte, pe scurt, ajutăm antreprenorii locali să implementeze proiecte de consultanță care să-i ajute să își dezvolte afacerea și îi ajutăm pe tot fluxul de la identificarea nevoii, găsirea consultantului și le oferim și finanțare nerambursabilă pentru a putea suporta mai bine costul proiectului de consultanță”, a explicat în cadrul unui webinar, Daniela Marin, Principal Manager, SME Finance & Development – BERD. Despre ce arii de expertiză ar fi vorba, mai exact? De la strategie, marketing, , organizare, operațiuni, guvernanță corporativă, management financiar, proiecte tehnice, de arhitectură, studii de fezabilitate, audituri energetice – „practic toate zonele de expertiză care sunt necesare la un moment dat unei companii în funcție de problemele cu care se confruntă sau de nivelul de dezvoltare la care se află, acestea pot fi acoperite cu proiecte de consultanță implementate cu sprijinul nostru”.
Criteriile de eligibilitate și înscriere
Cifră de afaceri până în…
Aplicantul trebuie să bifeze obligatoriu următoarele condiții: # cifră de afaceri de până la 50 de milioanede euro sau active nete sub 43 de milioane de euro; # mai puțin de 250 de angajaţi (în mod exceptional, până la 3.000 de angajaţi); # acționariat majoritar local; # sunt acceptate toate industriile şi sectoarele cu excepţia industriei militare, a tutunului, jocurilor de noroc sau serviciilor financiare; de asemenea sunt excluse activităţi precum clonarea umană, modificarea moştenirii genetice a fiinţelor umane, crearea embrionilor umani pentru cercetare sau pentru recoltarea celulelor stem; # respectarea standardelor înalte de integritate („nu putem lucra cu firme care fac sau au făcut obiectul unor proceduri judiciare care ar putea afecta implementarea proiectului”); # dacă e cazul de proiecte de inovare, există o serie de criterii specifice care sunt prezentate aici. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.