FC Argeş va juca în play-out!

3

  • Înfrângerea de la Mediaş i-a costat scump



FC Argeş a ratat şi matematic şansa de a evolua în play-off după înfrângerea de sâmbătă, de la Mediaş, cu FC Hermannstadt. Echipa pregătită de Andrei Prepeliţă şi Mihăiţă Ianovschi va evolua în play-out după rezultatele înregistrate de Academica Clinceni şi FC Botoşani în etapa din week-end-ul trecut.


Academica s-a impus cu 2-1 în confruntarea de pe propriul teren, cu Politehnica Iaşi, iar FC Botoşani a învins cu 1-0, pe propriul teren, pe Viitorul Constanţa. Cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, FC Argeş ocupă locul 8, cu 37 de puncte, în timp ce FC Botoşani şi Academica Clinceni se situează pe locurile 5 şi 6, ambele cu 41 de puncte. În ultima rundă a acestui retur de campionat, programată în acest week-end, alb-violeţii vor întâlni pe propriul teren pe Chindia Târgovişte, în timp ce ilfovenii vor da piept în deplasare cu Dinamo Bucureşti, iar moldovenii vor întâlni tot în deplasare pe FC Voluntari. Rezultatul meciului din Trivale va decide numărul de puncte şi locul de pe care FC Argeş va începe play-out-ul Ligii I. În acest play-aut se vor juca nouă meciuri, într-o singură manşă.
Cum se va desfăşura play-out-ul
Deoarece în play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu.
Vor retrograda direct echipele ce vor termina play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.
Şansa de a ajunge în Europa din play-out
Pentru ca toate meciurile din Play-out să aibă miză sportivă, se va juca o finală între locul 1 şi locul 2 din grupa de Play-out. Câștigătoarea va avea șansa unui joc împotriva echipei clasate pe ultimul loc care permite participarea în Europa, pentru a stabili echipa care va juca în UEFA Europa League / UEFA Conference League. M.D.


3 COMENTARII

  1. Cu primele 6 echipe avem 1victorie, 4egaluri și 7 înfrângeri. Echipa nu este pregătită să joace în play-off,avem 7p din 36. Cu celelalte echipe avem 30p din 51p.Mai avem un singur joc acasă, cu Chindia, echipa aflată în cursa pentru play-off. Chiar dacă joaca la Pitești, echipa dâmbovițeana poate învinge, are un joc plăcut ochiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.