Au rămas 2 milioane lei de la deszăpezire!

0



Deși nu am avut o iarnă grea cu ninsori abundente, am avut parte de zăpezi când primăvara deja se instalase şi nimeni nu se mai aştepta! Având în vedere că, chiar şi aşa, iarna nu ne-a dat multe bătăi de cap, am fost curioși să aflăm dacă au rămas ceva bani în vistieria Consiliului Judeţean din sumele alocate deszăpezirilor. Răspunsul autorităţilor ne arată că au rămas la puşculiţă în jur de două milioane de lei, bani ce vor fi alocaţi altor proiecte.


În luna martie am înaintat Consiliului Judeţean Argeş o cerere privind liberul acces la informaţiile de interes public şi i-am rugat pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş să ne transmită ce sume au fost alocate dezăpezirilor din iarna 2020-2021, ce sume au fost cheltuite, dacă au rămas bani şi cum vor fi redistribuiţi. După mai bine de o săptămână, a sosit răspunsul. „Potrivit Planului de acțiune și a devizului estimativ, pentru combaterea deszăpezirii și a poleiului pe drumurile județene, pentru iarna 2020-2021, a fost aprobată suma de 11.256.133.60 lei cu TVA, aprobată prin hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 220/29.09.2020.”, se precizează în adresa transmisă de Consiliul Județean Argeș..
O sumă foarte mare însă, din care numai o parte a ajuns efectiv în conturile Regiei Autonome Judeţeane de Drumuri R.A .
„În ceea ce priveşte sumele care au fost cheltuite pentru deszăpeziri, facem precizarea că a fost alocată suma de 6.078.720 lei.”, aceasta fiind suma care a fost alocată în cele din urmă, din totalul de aproximativ 11 milioane de lei. De ce s-a procedat aşa? De regulă este prevăzută o sumă mai mare în buget, astfel fiind pregătiţi pentru cel mai sumbru scenariu. Cum s-ar spune, mai bine să fie rezerve decât să nu aibă de unde lua la nevoie! „Din fondurile alocate deszăpezirilor au fost cheltuiţi 3.979.965,03 lei (până la data de 23.03.2021-solicitarea pe legea 544/2001 fiind transmisă cu o zi înainte de acestă dată). Suma rămasă, 2.098.754,97 lei, va fi redistribuită în Bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean Argeş, pentru anul 2021”, se încheie răspunsul Consiliului Judeţean Argeş. Aşadar, aflăm că au rămas în jur de două milioane de lei, bani care, potrivit regulilor vor fi direcţionaţi tot în proiecte la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri R.A. Cea mai mare parte din suma mai sus menționată s-a dus pe utilajele care au acționat și antiderapantul împrăștiat în nordul județului. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.