Tocaniţă de viţel cu sos de bere

0



Timpi de preparare:
Timp de gătire: 130 min
Gata în: 2 ore, 10 min
Ingrediente:
1,5 kg carne de vițel
3 cepe
3 morcovi
500 gr. ciuperci
foi dafin
cimbru
sare
piper
ulei de măsline
1 litru bere
1 cana supă
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
O tocăniţă de viţel absolut delicioasă datorită sosului de bere, care îi dă un gust aparte.
1. Într-o crăticioară groasă cu capac, se prăjește în ulei, la foc iute, carnea de vițel tocată cubulețe de 1,5-2 cm. Când a prins culoare pe toate părțile, se scoate să se scurgă excesul de grăsime apoi, în aceeași crăticioară, se călesc ceapa, morcovul și ciupercile, împreună cu dafinul, cimbrul, sarea și piperul, până când legumele se înmoaie puțin.
2. Se adaugă carnea, se stinge cu supă, se fierbe aproximativ 30 de minute, se adaugă berea, se acoperă și se lasă focul mic până când scade și capătă consistența unei tocane (aproximativ 1-1½ ore). Se trage de pe foc și se amestecă cu pătrunjel tocat proaspăt.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.