Paste cu sos de roşii şi măsline

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 5 min
Timp de gătire: 20 min
Gata în: 25 min
Ingrediente:
300 gr. paste
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
400 gr. roşii decojite în suc de roşii
100 ml vin alb
150 gr. măsline negre
oregano, sare și piper – după gust
Mod de preparare:
O porție de paste este oricând o idee bună pentru un prânz delicios. Sănătos, rapid, sățios, gustos și de post! Începem cu pastele, care se fierb conform indicațiilor de pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Pentru sosul de roșii, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei încins. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit timp de 10 minute. Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe. OPȚIONAL, poți folosi sosul marinara. Sosul de roșii se lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă, după care se condimentează după gust cu sare, piper şi oregano.
Pastele fierte, după ce s-au răcit, se pun într-un bol şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Adaugă sosul de roşii cu măsline peste paste se amestecă ușor. Așa ai făcut simplu și rapid cele mai bune paste cu sos de roșii și măsline.
Pastele se servesc calde, iar deasupra se poate presăra parmezan si busuioc proaspăt.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.