Victorie importantă pentru CS Dacia, cu CSU Cluj

0
0

  • Handbal feminin



Handbalistele de la CS Dacia Mioveni au obţinut ieri victoria mult aşteptată şi dorită în cadrul turneului de la Bistriţa. Alb-albastrele au câştigat cu 29-26 în faţa antepenultimei din clasament, CSU Cluj Napoca şi chiar au urcat, cel puţin momentan un loc în clasment, până pe 11, acumulând 15 puncte.


Turneul de la Bistriţa Năsăud a început luni pentru argeşence, cu o înfrângere, 23-29 în faţa locului 5 din clasament, mult mai puternica Măgura Cisnădie. A fsot un meci în care adversara Mioveniului a condus în permanenţă, cea mai mare diferenţă de scor a primei părţi înregistrându-se chiar înainet de pauză, 17-11, în timp ce după prima repiză rezultatul a fost 17-12. În repriza a doua, CS Dacia s-a a propiat la două goluri, 19-17 în minutul 36, după care echipa din Cisnădie s-a distanţat chiar la 7 goluri. Diferenţa a rămas csntantă până la final, iar în ultimele 5 minute şi jumătate nu s-a mai marcat niciun gol, în nicio poartă.
Pentru echipa antrenată de Gheorghe Covaciu a urmat meciul de ieri dimineaţă, cu o contracandidată la retrogradare, CSU Cluj Npoca (Mioveni locul 12, Cluj locul 14). Mobilizarea argeşencelor a fost exemplară la acest joc, partidă pe care delegaţia Mioveniului miza forte mult, iar rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor, o victorie la trei goluri diferenţă, 29-26. Ardelelencele au început bine şi au condus până în minutul 19, dar nu la o distanţă mai mare de două goluri. La 8-10 a urmat o serie de 5 goluri a Daciei, care a făcu 13-10, pentru ca repriza să se termine la egalitate, 14-14. U Cluj s-a mai aflat apoi, la reluare, în avantaj de câte un gol încă 5 minute, după care CS Dacia a întors definitiv soarta partidei prelunând până la final conducerea. Cu 8 minute înainte de final scorul era 28 -22, iar rezultatul a fost până la urmă 29-26 pentru handbalistele din Mioveni.
Cu acest rezultat, CS Dacia a acumulat 15 puncte în clasament şi a urcat momentat, de pe 12 pe 11. Pe 12 a coborât Craiova care a stat etapa aceasta şi are 12 puncte. Mâine, CS Dacia şi SCM Craiova se întâlnesc în meci direct.
Etapa 16: MĂGURA CISNĂDIE – DACIA MIOVENI 29-23 (17-12)
Mioveni: Popovic, Nanu, Rus – Cîrjan 7, Banciu 3, Toma 3, Tanaskovic 3, Boian 2, Andrei 2, Lipară 1, Onicaș 1, Tomescu 1, Porohniuc, Nițu, Constantinescu, Pîrvulescu. Antrenor: Gheorghe Covaciu.
Etapa 17: CS Dacia Mioveni – CSU Cluj Napoca 29-26 (14-14)
Mioveni: Popovic, Nanu, Rus – Toma 8 , Cârjan 7, Banciu 6, Tanskovic 5, Lipară 1, Pârvulescu 1, Tomescu 1, Porohniuc, Niţu, Andrei, Oncaş, Constantinescu, Boian. Antrenor: Gheorghe Covaciu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.