A murit medicul veterinar Dan Popescu

0

  • Doliu la DSVSA Argeş



S-a stins din viaţă un cunoscut medic veterinar, şef de birou în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, cel care, în anul 2012, a deţinut şi funcţia de director adjunct. Dan Popescu ar fi trebuit să împlinească 58 de ani, vineri pe 28 mai. Va fi înmormântat, mâine, în comuna Dobreşti acolo unde intenţiona să se retragă, după pensionare, împreună cu soţia.


„După o lungă perioadă de grea suferință, medicul veterinar Dan Popescu, unul dintre cei mai vechi și mai apreciați oameni ai instituției, un adevărat profesionist al domeniului, a plecat către o lume mai bună. Cu adâncă tristețe în suflete pentru pierderea unui coleg și om deosebit, colectivul DSVSA Argeș transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate! Cine vrea să își ia un ultim rămas-bun este așteptat azi, 24 mai, după ora 14,00, la capela Bisericii sfânta Treime de pe Scoroboaia, unde va fi depus trupul neînsuflețit, iar înmormântarea va avea loc miercuri, la cimitirul din Dobrești”, este mesajul transmis de DSVSA Argeş. Medicul veterinar Dan Popescu era purtătorul de cuvânt al instituţiei amintite, dar şi şef Birou Autorizare, Înregistrare, TRACES şi Gestiunea Activităţii de Import, mai exact biroul care se ocupa de autorizarea unităţilor.
A fost şi director adjunct
Dan Popescu a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, în anul 1988. A fost repartizat la IAS Curtea de Argeş ca medic stagiar unde a lucrat până în 1991. Din acel an fost numit medic veterinar şef în comuna Ciomăgeşti unde a stat până în 1993, an în care a fost transferat pe aceeaşi funcţie la Băbana. În anul 1995 a devenit inspector de specialitate la DSVSA Argeş. De-a lungul timpului a trecut prin funcţii ierarhice, în anul 2012 fiind numit directorul adjunct al DSVSA Argeş. În prezent Dan Popescu ocupa funcţia de şef al biroului care autoriza societăţile care aveau în desfăşurare şi activităţi de alimentaţie publică. Medicul veterinar Dan Popescu era căsătorit , fiind tatăl unui băiat.
De la COVID-19, la alte afecţiuni grave
Pe data de 28 mai, vineri, Dan Popescu ar fi împlinit 58 de ani. Din nefericire, în loc de aniversare în familie este doliu. Problemele de sănătate ale acestuia au început în octombrie, anul trecut, când a făcut o formă gravă de coronavirus. A fost internat la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti vreme de aproximativ o lună, fiind transferat la Spitalul Clinic Municipal pentru a-i trata o afectare hepatică, care, cel mai probabil, a survenit în urma tratamentului. Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns a contactat şi o infecţie intra-spitalicească. De Crăciun s-a întors acasă, dar starea lui de sănătate nu era foarte bună, fiind dependent de oxigen. De atunci probleme sale de sănătate au continuat să apară una după alta, culminând cu o afecţine gravă la rinichi pentru care a necesitat dializă. Sâmbătă a decedat la Spitalul Fundeni unde era internat pentru afecţiunea renală şi dializă. Cauza decesului a fost insuficienţă de organe multiple.
Înmormântat în comuna unde intenţiona să se retragă la pensie
Veste morţii lui Dan Popescu a adus multă mâhnire în instituţia în care a lucrat vreme de aproximativ 26 de ani. Colegilor le venea greu să vorbească despre aceasta la trecut. „ Un om vesel, tot timpul cu zâmbetul pe faţă, avea mereu o vorbă bună de spus. Nu era conflictual. Era liniştit, foarte serviabil şi înţelegător. Am pierdut un om de mare nobleţe sufletească”, spuneau colegii ieri. Dan Popescu intenţiona ca împreună cu soţia, după pensionare, să se retragă la Dobreşti acolo unde familia deţine o proprietate. Tocmai de aceea va fi înmormântat în comuna amintită, mâine, în jurul prânzului. Dumnezeu să îl odihnească în pace! M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.