Reţinut ca să nu mai urce la volan!

0



Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Topoloveni, a ajuns, în noaptea de duminică spre luni, în arestul IPJ Argeş după ce a fost prins conducând deşi nu posedă permis şi era băut. Oamenii legii au ales să-l reţină pe conducător, ca să se asigure că nu va mai urca la volan, după ce i-au analizat trecutul şi au aflat că deseori a comis infracţiuni rutiere. După comportamentul tânărului exista riscul ca imediat după ce scăpa de oamenii legii să plece din nou la drum, cu maşina.


„În noaptea de 23 spre 24 mai a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un tânăr de 24 de ani, din Bogați, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, care nu a oprit la semnalul acestora, fiind prins la scurt timp. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 337 din Codul Penal.După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a transmis Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
Avea o condamnare pentru aceleaşi infracţiuni
Alexandru Ionuţ D. se afla la volanul unui Volkswagen Passat când, un echipaj de poliţie i-a făcut semnal de oprire. În loc să tragă pe dreapta, tânărul a accelerat încercând să dispară. A virat pe o stradă la stânga, crezând că poliţiştii îi vor pierde urma. A avut ghinion, pentru că, în timpul virajului brusc, nu a reuşit să menţină direcţia maşinii şi a ajuns în şanţ. Era vizibil că a consumat alcool şi oamenii legii l-au pus să sufle în etilotest. S-a stabilit că avea o concentraţie de alcool de 0,91 la mie în aerul expirat, mai exact, era beat. Nu era singurul motiv pentru care a fugit de poliţişti. Acesta nu avea dreptul de a conduce. În vara anului trecut, a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier, aceleaşi ca în cazul de faţă. Instanţa a dispus un termen de supraveghere de 2 ani ca va expira în 2022. Mai mult, de atât, tânărul este cercetat penal la Filiaşi într-un dosar pentru conducere fără permis, întocmit tot după condamnare. Altfel spus, ceea ce s-a petrecut duminică seara nu este o întâmplare pentru Alexandru Ionuţ D. ci o obişnuinţă! Mai are şi condamnări în străinătate pentru furturi. Ieri după ce a fost prezentat Parchetului, tânărul a fost plasat sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Dacă va fi condamnat în cele două dosare penale, de la Filiaşi şi de la Topoloveni, acesta riscă să ajungă în închisoare pentru mulţi ani. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.