Judoka Alexandru Raicu s-a calificat la Jocurile Olimpice!

0



Performanţă de excepţie pentru sportul argeşean. După înotătorul Robert Glinţă, primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice din aceastză vară, încă un piteştean a reuşit să obţină bilelele de participare la competiţia din Japonia.


Trei judoka români au reușit să se califice la Jocurile Olimpice Tokyo 2020: Andreea Chițu (52 kg), piteşteanul Alexandru Raicu (73 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg). Clasamentul mondial a stat la baza calificării românilor la JO Tokyo 2020.

Astfel, Andreea – locul 23, Vlăduț – locul 24 și Alexandru- locul 30 au reușit să obțină biletele pentru întrecerea de la Tokyo. Andreea Chițu va participa la a treia ediție a Jocurilor, după Londra 2012 și Rio 2016. Vlăduț Simionescu se află la a doua participare, după Londra 2012, în timp ce Alexandru Raicu va debuta la competiția olimpică. Echipa Olimpică a României a a ajuns la 93 de sportivi calificați din 15 discipline sportive: atletism, baschet 3×3, box, canotaj, ciclism, canoe, înot, gimnastică artistică, fotbal, lupte, tenis de masă, judo, tir sportiv, scrimă, triatlon.

Pe podium la multe competiţii
Alexandru Raicu este cel mai bun produs al judoului argeşean. Sportivul este legitimat la clubul FC Argeş-CSM Piteşti şi este pregătit de antrenorii Valentin Ioniţă şi Cornel Pălărie. Judoka este multimplu campion naţional şi internaţional la seniori şi component de bază al lotului olimpic. În 2020, Raicu a luat aurul la Openul Austriei, iar în 2021 a câştigat Grand Slam-ul de la Tel Aviv, competiţie la care au participat 422 de judoka, 248 la masculin şi 174 la feminin, din 60 de ţări, de pe cinci continente. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.