Și-a dus minorii, la încăierare!

0
0



Tatăl şi cei trei fii, doi minori de 14 ani, respectiv 15 ani, au încercat să îşi facă singuri dreptate într-un magazin din comuna Merişani, acolo unde se serveau şi băuturi alcoolice. Au vrut să bată un adversar. Nu l-au găsit şi s-au răzbunat pe cei aflaţi în local. Ca să scape de furia celor patru, clienţii s-au încuiat în magazin. Până la sosirea poliţiştilor agresorii au fugit doi dintre ei fiind reținuți la câteva zile după scandal. Dosarul a fost finalizat după aproximativ un an, tatăl şi fiul major fiind trimis în judecată.


Un adevărat război au declanșat Liviu S., de 49 de ani, fiul său Andrei Alexandru S. de 20 de ani şi alţi doi fii, care la acea dată aveau 14 ani, respectiv 15 ani, toţi din comuna Băiculeşti. Tatăl iresponsabil şi-a implicat copiii, doi dintre ei minori, într-o reglare pe care o avea cu un adversar şi înarmaţi cu bâte s-au dus să-l bată, măr, pe duşmanul lor.

Pe 14 iunie 2020, seara, în jurul orei 19,00, s-au dus la un magazin din centrul comunei Merişani, acolo unde se servesc şi băuturi alcoolice. Nu l-au găsit, dar cum tot erau porniţi pe scandal, nu au renunţat. Au început să ameninţe clienţii aflaţi în bar la acea oră, ca să afle de la ei unde-l găsesc pe cel căutat. Foarte înverșunați erau minorii, care încurajați de tatăl lor, proferau amenințări și injurii dure la adresa celor pe care încercau să-i intimideze, după cum a reieșit ulterior din anchetă.

Minorii au scăpat de răspunderea penală
Ca să scape de furia celor patru, oamenii s-au baricadat în magazin şi au sunat la 112. Teribiliştii au continuat scandalul, încercând să forţeze uşa. Până la sosirea poliţiştilor din cadrul Secţiei Rurale Bascov, haidamacii înarmaţi au fugit cu o maşină. Au fost identificaţi iar pe data de 18 iunie, la patru zile de la atac, tatăl, Liviu S şi fiul major, Andrei Alexandru S. au fost reţinuţi sub acuzaţia de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ulterior au fost plasaţi sub control judiciar. Fiii minori au scăpat de acuzaţii, dat fiind faptul că nu au împlinit încă 18 ani. Mai mult, tatăl a susţinut că băieţii minori au fost doar martori la scandal, nu participanţi, luând vina asupra sa. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au finalizat cercetările la un an de la comiterea faptei şi doi dintre agresori, tatăl și unul dintre fii, urmează să fie trimişi în judecată. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă pedepse cu închisoarea de până la 2 ani. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.