Escalop de pui

0



Ingrediente:
Pentru pui
4 bucăți piept de pui
2 ouă bătute
1 lingură de lapte
sare și piper după gust
140 gr. făină
pesmet (opțional)
ulei de măsline
Cuișoare, muștar pudră, nucșoară, pudră de frunze de dafin, piper negru, pudră de ghimbir, ienibahar, cardamom, scorțișoară – acestea adunate să reprezinte cam 1/2 linguriță

Pentru sosul de roșii
1 lingură ulei de măsline
2 cepe mici tocate
1 cățel de usturoi tocat
230 g roșii
1/2 linguriță busuioc uscat
sare și piper negru după gust
Pentru decorat/topping
1 linguriță busuioc proaspăt tocat
120 gr. mozzarella rasă
70 gr. parmezan ras

Mod de preparare :
Preîncălzește cuptorul. Bate ouăle cu 1 lingură de lapte. Taie pieptul de pui în 2, transversal, și bate-l ușor cu ciocanul de șnițele. Asezonează-l cu sare și piper. Combină făina cu amestecul de cuișoare, muștar pudră, nucșoară, pudră de frunze de dafin, piper negru, pudră de ghimbir, ienibahar, cardamom și scorțișoară (în original, rețeta conține, de fapt, 1/2 linguriță de condiment Old Bay Seasoning. cum la noi nu există, v-am dat direct mirodeniile pe care le conține). Dacă nu vă place amestecul de mirodenii – deși e un punct-cheie al rețetei – îl puteți înlocui cu ce condimente vă sunt pe plac. Încinge niște ulei de măsline într-o tigaie mare și care nu lipește.

Dă puiul prin ouăle bătute, apoi prin amestecul de făină și condimente și prin pesmet (nu e obligatoriu). Pune-l la prăjit în tigaie – cam câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devine ușor auriu. Scoate-l pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel de hârtie, să absoarbă excesul de ulei din pui. Încinge niște ulei de măsline într-o cratiță medie, la foc mediu. Adaugă usturoiul și ceapa tocate și sotează-le timp de 2-3 minute.

Adaugă roșiile tăiate în 4 (sau în 2, în funcție de cât de mari sunt) și busuiocul pudră, asezonează cu sare și piper. Amestecă ușor și apoi lasă roșiile să se înmoaie și să se pătrundă de arome. Mută toate bucățile de escalop pe o tavă care nu lipește. Împarte în mod egal sosul de roșii coapte pe fiecare bucată în parte. Presară deasupra mozzarella și parmezan. Dă la cuptor pentru 8-12 minute.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.