Pregătire spartană în Austria

2

  • FC Argeș pregătește cu mare atenție startul noului sezon



FC Argeș se află de la începutul acestei săptămâni în cantonamentul din Austria. Alb-violeții sunt cantonați în localitatea Vorau, iar zilnic au programate câte două ședințe de pregătire, una dimineața, iar alta seara. Alb-violeții pregătesc în cele mai mici amănute meciul din prima etapă a noului sezon, din deplasare, cu Universitatea Craiova, partidă programată sâmbătă, 17 iulie, de la ora 21.30, în Bănie.


Piteștenii vor să arate foarte bine la startul noii ediții de campionat și nu fac rabat de la efort. Alb-violeții se antrenează pe stadionul echipei locale Vorau, aflat la câteva minute distanță de hotelul Kutscherwirt, locul în care este cantonată echipa. Condițiile de pregătire, cazare și recuperare după efort sunt foarte bune.

Pun mare accent pe partea fizică
Primul antrenament al zilei de miercuri s-a desfășurat pe cel de-al treilea teren al stadionului echipei locale TuS Vorau. Vremea a fost ideală pentru fotbal, temperatura aerului la Vorau fiind de 23 de grade Celsius.

Antrenorii Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi pun mare accent în acest stagiu de pregătire de la munte pe partea fizică, iar la primul antrenament au încercat să îmbunătățească forța explozivă.

Preparatorul fizic scoate untul din jucători
Lotul a fost împărțit în două serii iar fiecare jucător a făcut exercițiile fizice trasate de preparatorul fizic Pierpaulo Polino stabilite dinainte cu staff-ul tehnic. Alexandru Greab, Flavius Croitoru și George Micle fac antrenamente specific cu antrenorul de portari Viorel Dumitrescu. Jucătorii trag tare în fiecare zi și răspund foarte bine cerințelor staff-ului tehnic. Toți fotbaliștii sunt conștienți că pregătirea făcută în acest stagiu din Austria va conta foarte mult în prima parte a sezonului.

Jimmy de Jonghe și-a prelungit contractul
Începând de marți, alături de FC Argeș se pregătește și Jimmy de Jonghe. Fundașul stânga belgian a semnat marți dimineață o nouă înțelegere cu gruparea din Trivale, iar după amiază a efectuat primul antrenament. Noul contract este valabil până la finalul acestui sezon competițional, cu drept de prelungire.

Palic, tătic pentru a treia oară
Cu lotul argeșean se pregătește și Antun Palic. Mijlocașul croat a făcut joncțiunea cu alb-violeții direct de la Zagreb. Acum câteva zile, fotbalistul echipei noastre a mers acasă, în Croația, pentru a fi alături de soția sa care a născut un băiețel. Palic își dorește foarte mult să facă un sezon reușit și să confirme încrederea acordată.

NK Drava Ptuj, al doilea adversar
Al doilea amical al echipei FC Argeș în stagiul de pregătire din Austria este programat pe sâmbătă, 3 iulie, de la ora 16.00, cu NK Drava Ptuj, formație din liga secundă slovenă, iar al treilea, pe 5 iulie, cu Steaua Roșie Belgrad, campioana Serbiei. Ultimul joc de verificare este programat pe 8 iulie cu FC Kisvarda, ocupanta locului 5 din prima ligă din Ungaria.

Programul meciurilor amicale
– 30 iunie / – TuS Vorau – FC Argeș (20.00 – ora României)
– 3 iulie / NK Drava Ptuj(L2 Slovenia) – FC Argeș (16.00 – ora României)
– 5 iulie / Steaua Roșie Belgrad (Locul 1 Serbia) – FC Argeș (17.00 – ora României). S.M.


2 COMENTARII

  1. Echipa a avut un program normal de pregătire. Vrem un alt sezon de toamnă, Argeșul să acumuleze 25-30p. Vin meciuri grele din primele etape. Echipa a fost restructurata, intaritain posturile esențiale, sper și atacul sa nu aibă de suferit după plecarea unui fotbalist care a înscris 18 goluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.