Crescătorii de bovine vor primi bani de la stat

0Crescătorii de bovine vor beneficia în acest an de o schemă de ajutor de stat, în valoare de peste 225,5 milioane de lei, pentru susţinerea activităţii în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.


Măsura a fost aprobată acum câteva zile de joi de guvern: “Prin prezentul act normativ se instituie o schemă de ajutor de stat cu caracter temporar pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID – 19, valabilă până la data de 31 decembrie 2021, în scopul compensării pierderilor cauzate de pandemie. Beneficiarii sunt crescătorii care deţin animale din speciile bovine respectiv, întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele fizice, după caz, precum şi persoanele juridice”, se precizează în comunicatul Ministerului Agriculturii.

Ce condiții trebuie să îndeplinească fermierii
Beneficiarii ajutorului de stat trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: deţinerea a minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de 31 ianuarie 2021, la care se pot adăuga bovine cu vârsta de minimum 7 luni la data de 31 ianuarie 2021, înregistrate în RNE; producerea şi valorificarea laptelui în luna ianuarie 2021; suma totală care poate fi acordată pentru fiecare întreprindere ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole nu depăşeşte echivalentul în lei a 225.000 euro.

Când se depun cererile
Conform MADR, din valoarea totală a schemei de ajutor de 225.537.713,79 lei, pentru efectivul de bovine se alocă 182.708.014,97 lei, iar pentru cantitatea de lapte 42.829.698,82 lei. Sumele se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Perioada de depunere va fi de 30 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare intrării în vigoare ordonanţei de urgenţă adoptate săptămâna trecută. M.Duinea


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.