La 19 ani, condamnat pentru crimă!

0



În noaptea de Crăciun, anul trecut, a fost crimă la Vlădești. Un tânăr, în vârstă de 19 ani, a ucis un bărbat, de 29 de ani, după ce l-a înjunghiat în gât, cu cuțitul. Totul în urma unui scandal la beție. Autorul crimei a fost condamnat. Tribunalul Argeș a dat sentința potrivit căreia tânărul va trebui să stea în spatele gratiilor mulți ani! În plus are de plătit daune morale în valoare de 150.000 euro rudelor celui pe care l-a ucis.


În 2020, în seara de Crăciun, mai exact pe 26 decembrie în jurul orei 1.00, Florin M., de 29 de ani petrecea acasă cu vărul său și niște prieteni. Tinerii s-au certat la telefon cu alți trei tineri, din comuna Aninoasa, prin apel video. Supărați, cei din urmă s-au urcat într-o mașină și au plecat acasă la Florin. Ajunşi acolo, a pornit scandalul. S-au certat şi s-au îmbrâncit. La un moment dat, Emanuel Florin M., de 19 ani, din comuna Aninoasa, a intrat în casă şi a luat un cuțit cu lama lungă. A ieșit în curte şi l-a înjunghiat pe Florin M., în gât, în timp ce acesta era cu spatele. Lama cuţitului a străpuns gâtul tânărului ieşind pe partea cealaltă. Acesta a murit, la sosirea echipajului medical fiind declarat decesul.

15 ani închisoare

Autorul crimei a fugit, dar a fost găsit de poliţişti în scurt timp, fiind arestat preventiv. A fost trimis în judecată în stare de arest. Tribunalul Argeş a dat sentinţa zilele trecute. Potrivit magistraţilor, Emanuel Florin M. are de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea de 15 ani. „…condamnă pe inculpatul MFE, la pedeapsa de 15 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie în condiţiile art. 60 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de omor (…) deduce din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive, din data de 26.12.2021 la zi. (…) menţine măsura arestării preventive a inculpatului MFE, în prezent aflat la Penitenciarul Mioveni.

Citiți și: A vandalizat maşina preotului!(…)dispune confiscarea specială a cuţitului cu lungimea totală de 32 cm (lamă de culoare albă cu lungimea de 19 cm şi lăţimea în zona mediană de 3.5 cm), folosit de inculpat la săvârşirea infracţiunii de omor, depus la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Argeş. (…)dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul MFE, în vederea i ntroducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare”, se precizează în minuta şedinţei de judecată.

Sentinţa a fost atacată

Tânărul nu va scăpa doar cu anii de închisoare. În timpul procesului membrii familiei tânărului ucis s-au constituit părţi civile şi au cerut daune morale. Instanţa a dispus:„admite acţiunea civilă formulată de părţile civile MM, MM şi MML şi obligă pe inculpat să achite către fiecare parte civilă suma de 50.000 euro (în echivalent în lei calculat la cursul de schimb din ziua plăţii) reprezentând daune morale” , se precizează în sentinţă. În afară de cei 150.00 de euro,. Inculpatul are obligaţia de a achita rudelor victimei şi cheltuielile de judecat,ă în valoare de 4.500 lei.

Decizia judecătorească nu este definitivă. A doua zi de la data sentinţei, Emanuel Florin M. a declarat apel, sperând să primească o pedeapsă mai mică. La rândul lor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cei care au instrumentat dosarul, au declarat apel sperând într-o sentinţă mai mare. Pedeapsa maximă pentru omor este de 20 de ani. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.