Turist amendat că hrănea urși!

0

Urșii au ieșit la drumul mare, turiștii care au străbătut Transfăgărășanul întâlnindu-i la tot pasul. Mamiferele stau direct pe carosabil, fără să se teamă de mașini. Autoritățile au atras atenția în nenumărate rânduri turiștilor să nu se apropie de animalele sălbatice și nici să nu le hrănească. Un bărbat care a ignorat recomandările a fost amendat de jandarmi. M.S. 

Jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au fost sesizați ieri, prin apel 112, că în zona barajului  Vidraru, cât și pe coborâre spre cetatea Poenari, se află mai mulți urși pe carosabil.

La ieșirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezența unei ursoaice cu pui, dar și a unor turiști care hrăneau animalele din autoturism.

Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar șoferul autoturismului, un bărbat din municipiul București, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020.

Citiți și: La 19 ani, condamnat pentru crimă!Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice, să evite contactul cu acestea și, mai ales să nu le hrănească, a anunțat IJJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.