Spărgătorii furau la pont

0



O gaşcă de spărgători a ajuns în arest la aproximativ un an după comiterea faptei. Indivizii sunt cunoscuţi infractori, fiind reţinuţi şi de IPJ Vâlcea tot pentru spargeri de locuinţe. Din cercetările oamenilor legii a reieşit că hoţii acţionau la pont. Aceştia au sustras sume mari de bani după ce au intrat prin efracţie în mai multe case.


Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au reținut trei bărbați: Nicolae Bogdan M., de 26 de ani, din comuna Băbana, Robert J., de 26 de ani, din comuna Cocu și Cosmin Constantin M, de 32 de ani, tot din comuna Cocu. Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 12 spre 13 august 2020, cei în cauză au pătruns, prin efracție, într-o locuință de pe raza municipiului Curtea de Argeș, de unde ar fi sustras suma de 31.000 de lei.

Există indicii că spărgătorii au acţionat la pont. Aceştia aveau informaţii despre faptul că proprietarii sunt plecaţi. Au intrat în curtea casei, au forţat un geam şi au pătruns în locuință. După ce au fost prinşi, niciunul dintre autori nu a recunoscut fapta, mai mult cei trei s-au prelevat de dreptul la tăcere şi nu au dat declaraţii.

Prejudiciul nu a fost recuperat. Bărbaţii sunt bănuţi că au comis mai multe fapte similare pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea. De altfel, au fost reţinuţi într-un dosar similar de către IPJ Vâlcea. Cunoscuţi drept „Banda spărgătorilor de la Cocu” aceştia au fost acuzaţi că au spart mai multe case şi au furat sume mari de bani, bijuterii şi ceasuri, acţionând la pont. Se spune că atunci când plecau să dea o spargere, autorii lăsau telefoanele acasă, în acest fel neputând fi depistaţi cu ajutorul semnalului de aparatele de interceptare ale oamenilor legii.

Citiți și: Încă un an întârziere pentru drumul expres Pitești-CraiovaCa şi în acest caz şi în dosarul de la Vâlcea, inculpaţii nu au fost de acord să dea declaraţii. Ieri după-amiază, cei trei au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Ulterior au fost duşi la Judecătoria Curtea de Argeş cu propunerea arestării preventive. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.