Strategie și locuri la scrumbie

0
0



Cum trebuiesc abordate partidele de pescuit la scrumbie? În primul rand trebuie să aveți în geantă ţaparine de mai multe culori, dublate sau chiar triplate, pentru a nu pleca acasă în cazul că o pierdeți pe cea prinzătoare și în același timp pentru că nu știi niciodată la care culoare va merge și la care nu.


La începutul partidei e bine să folosiți o țaparină multicoloră, pentru a vedea care e culoarea preferată a scrumbiei în momentul acela, ori în cazul că nu dispuneți de așa ceva atunci le puteți încercă pe rând pe cele din dotare sau, pentru a nu pierde timpul, mai bine întrebați pescarii aflați deja pe mal.

Să știți că deseori trage la o anumită culoare dimineața și la altă culoare după amiază, deci e bine să fiți pregătiți. Locurile preferate de scrumbie sunt cele cu prundiș pe fund, curent puternic și/sau anafoare, cu adâncimea între 1 – 3 m. În mod obișnuit scrumbia trage dimineața între orele 6 și 11, face pauză, apoi mai are o perioadă când trage după amiază ,cam între 15 și 19, însă acest orar poate varia mult în funcție de zi.

Bancurile de scrumbii sunt uriașe, se întind pe mulți kilometri și se deplasează lent (câțiva kilometri pe zi), acest lucru lăsându-ne suficient timp de pescuit, în sensul că pentru a trece de un anumit loc fix au nevoie de circa 10 – 20 zile. În județul Mehedinți scrumbiile pot fi pescuite de la Salcia până la Porțile de Fier 2, cele mai bune locuri fiind la Pristol, Pătule, Gârlă Mare, Izvoare, Gruia. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.