Plantaţie de cannabis,  la Oarja!

0



O adevărată plantaţie de cannabis au descoperit ofiţerii Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Piteşti la un piteştean. Acesta avea, atât în apartament, cât şi într-o seră amenajată la Oarja, o cantitate mare de cannabis. Plantele din seră erau ajunse la maturitate fiind bune pentru a fi oferite consumatorilor. Recoltarea a fost făcută de ofiţerii Antidrog nicidecum de „agricultorul” care spera la un profit frumos! 


„Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat două percheziții domiciliare, la locuințele unui bărbat bănuit că deține droguri de risc. În urma perchezițiilor efectuate în localitățile Pitești și Oarja, la locuințele bărbatului, au fost descoperite mai multe plante de cannabis, fragmente de substanță vegetală, precum și instalații artizanale de creștere a plantelor, instrumente de prelucrare și de cântărire.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna martie a.c. până în prezent, acesta ar fi comercializat cannabis în județ. Bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, iar după administrarea probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de 30 iulie a.c., Tribunalul Argeș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș”, a anunţat IPJ Argeş într-un comunicat de presă.

Suspectat şi de proxenetism

 Tânărul reţinut este Vlad S., de 23 de ani, din Piteşti. În timpul perchezițiilor, au fost găsite plate de cannabis atât în apartamentul său din Piteşti cât şi la Oarja. Ghivecele din apartament aveau plante mici, aranjate într-un colţ al locuinţei, unde fusese amplasate neoane speciale pentru a asigura lumina necesară creşterii lor.

La Oarja, tânărul avea adevărata comoară: 23 de plante ajunse la maturitate, sădite în ghivece. Toate erau ascunse într-o seră amplasată în livada de pruni. Anchetatorii au descoperit că Vlad S. are o concubină în vârstă de 24 ani, care la rândul ei, a fost vizată de anchetă ca și posibilă consumatoare. Mai mult de atât, oamenii legii aveau indicii cum că tânărul s-ar fi folosit de iubita lui pentru a câştiga bani din prostituţie, cercetările fiind continuate în acest sens. În urma anchetei s-a stabilit că tânărul comandase pe internet semințele.

De asemenea el vizionase mai multe videoclipuri pentru a se informa cu privire la plantarea, îngrijirea şi recoltarea plantelor cu efect psihoactiv. Potrivit Legii 143 din 2000,  consumul şi traficul de marijuana se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 15 ani. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.