Exploatat ca să trăiască!

0



Un bărbat, în vârstă de 69 de ani, a fost exploatat, ani de-a rândul, de un bărbat cam de aceeaşi vârstă care îl obliga să cerşească. Dacă refuza, era ameninţat că o să fie aruncat în stradă şi nu va mai primi mâncare.  


Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au stabilit că, în anul 2016, un bărbat, în vârstă acum de 68 de ani, din comuna Niculițel, județul Tulcea, persoană aflată într-o situație de vulnerabilitate, a fost racolat şi găzduit de Gheorghe S., de 69 de ani, din Piteşti. Dându-se drept un om bun, piteşteanul l-a convins pe bărbat că îi va purta de grijă şi îi va da un adăpost, fiind protectorul său. Credul, omul nu a înţeles la început ce preţ va plăti pentru acest ajutor.

A fost cazat într-una dintre cele trei locuinţe pe care piteşteanul le deţine. În schimb i s-a cerut să cerşească şi banii pe care îi strânge să-i dea lui Gheorghe S.acesta din urmă motivând că suma va acoperi cheltuielile de chirie, utilităţi şi hrană.

Anchetatorii au mai stabilit că suspectul era cel care îl ducea pe nefericit, să cerşească în intersecţiile semaforizate de la Metro, Fostul Electrica şi Târgul din Vale, acolo unde bărbatul apela la mila trecătorilor şi a şoferilor aflaţi în trafic, după care Gheorghe S. îi lua toţi banii. Dacă refuza, victima era ameninţată că va rămâne fără mâncare şi va ajunge pe stradă. Calvarul cerşetorului a durat, aproximativ 5 ani, până în luna iulie anul acesta când oamenii legii au demarat cercetările.

Percheziţii la locuinţele suspectului

„Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 07 septembrie a.c., polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor Secției 4 Poliție Pitești și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare la domiciliul și la alte două imobile ale celui în cauză, de pe raza municipiului Pitești.

În urma perchezițiilor, au fost identificați bani și bijuterii. În vederea continuării cercetărilor, a fost ridicată suma de 4.400 de lei, iar bijuteriile au fost lăsate în custodie (n.r. inculpatul nu are voie să le înstrăineze până la finalizarea cercetărilor).

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, preciza ieri, despre acest caz, Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş. Ieri, după o noapte petrecută în arest, Gheorghe S. a fost eliberat, fiind cercetat sub măsura controlului judiciar. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.