În ce situații se închid școlile!

0

  • Declarația inspectorului general al ISJ Argeș



Numărul total al elevilor și profesorilor infectați cu COVID -19 crește vertiginos la nivelul județului Argeș, ca și la nivelul țării. Deja la noi s-a decis luni ca trei unități de învățământ să treacă în online din cauza acestora cazuri de COVID, iar acestea ar putea deveni mult mai multe în această săptămână.


În momentul de față, legislația este clară și decizia de închidere a unei unități de învățământ este luată de Consiliul de Admisnitrație al acesteia în acord cu DSP, indiferent de rata de infectate din respectiva localitate. Astfel, se poate ajunge la situația în care într-o localitate este peste 7,5 la mie rata de îmbolnăviri (n.r. de exemplu) iar elevii să meargă la școală. Situația a fost comentată ieri, pentru Curierul zilei și de Inspectorul Școlar General, Alina Manea, care a menționat că în acest moment nu se face altceva decât să se respecte legislația. “Situația este așa cum este la nivelul țării. Cazurile vor crește în continuare, atât timp cât conduita este cea actuală și mă refer aici și la oameni puțini vaccinați. În ceea ce privește școlile, deciziile se iau la nivelul fiecăreia, în accord cu DSP. Noi respectăm legislația în vigoare. Sunt niște acte, sunt legi și acesta este ordinul comun de funcționare și de închidere pe această perioadă. În ceea ce privește situația părinților care trebuie să trimită copiii la școală și în localitățile unde rata de infectare depășește 7.,5 la mie nu pot să eu să vorbesc și să fac afirmații în numele lor”, ne-a spus ieri șefa învățământului argeșean.

O școală, un colegiu și un Seminar închise

Luni la prânz în Argeș situația nu era tocmai bună în ceea ce privește învățământul. Astfel, s-a luat hotărârea ca trei unități de învățămâmânt să treacă, din cauza COVID, în scenariul 2, cu cursuri online. Este vorba despre Colegiul Național Alexandru Odobescu, Școala Gimnazială “Virgil Calotescu” din Bascov și Seminarul Teologic Ortodox “Neagoe Vodă Basarb” din Curtea de Argeș. Medicii și asistenții școlari care deservesc unitățile de învățământ al căror scenariu de funcționare impune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri online, vor fi delegați în această perioadă la Direcția de Sănătate Publică Argeș, unde vor suplimenta personalul implicat în desfășurarea anchetelor epidemiologice.

8426 de elevi afectați

În ceea ce privește situația din învățământ , în Argeș, luni la prânz aveam: 440 elevi, 147 profesori și 15 cadre ce reprezintă personal auxiliar – confirmați cu COVID, 331 clase cu activitate online ca urmare a cazurilor de COVID depistate, 8426 copii afectați în clasele cu activitatea online ca urmare a cazurilor confirmate de COVID.De asemenea, mai existau și 22 de clase cu octivitate online, dar din ale cauze – excepție COVID: 11 la COlegiul Tehnic Armand Călinescu Pitești, 1 la Școala Gimnazială Meriașni, 1 la Șciala Gimnazială Marin Preda Pitești, 1 la Școala Gimnazială Tudor Mușatescu Pitești, 8 la Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu Ștefănești. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.