Cameraman mort de COVID, la 34 de ani!

0



Presa din Argeş mai marchează un moment greu, prin pierderea unui fost cameraman. După ce pe data de 25 octombrie a trecut la cele veşnice cunoscutul jurnalist Mihai Bădescu, la 52 de ani, ieri un tânăr reprezentant mass-media a fost răpus de COVID-19. Mihai Badea, în vârstă de 34 de ani, fost cameraman la televiziunea online Argeş Plus, a decedat ieri dimineaţă la Secţia ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.


„O veste cumplită a venit astăzi pentru colectivul redacției Argeș Plus și pentru familia și prietenii colegului nostru, Mihai Badea! Acesta a încetat din viață, la vârsta de 34 de ani. Mihai a fost pentru o perioadă cameramanul principal al Argeș Plus și a imortalizat mii de evenimente importante din viețile oamenilor. Rămas bun, Mihai! Vei rămâne pentru totdeauna în sufletele noastre!” acesta este mesajul transmis de Dan Badea, directorul Argeş Plus, ieri după aflarea tristei veşti.

Internat în urmă cu circa două săptămâni!

Fostul cameraman a fost internat la Secţia de Pneumoftiziologie, pe data de 14 octombrie, fiind confirmat pozitiv cu SARS CoV-2, după ce câteva zile s-a tratat acasă. Starea lui s-a înrăutăţit de aceea a necesitat spitalizarea. Din nefericire, nu a avut loc o ameliorare ci starea i s-a agravat, pe data de 26 octombrie fiind transferat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. La început a fost conştient, iar peste câteva zile a intrat în comă, fiind intubat din cauza complicaţiilor pulmonare. Ieri dimineaţă, tânărul a decedat. Era căsătorit din luna iulie a acestui an.

Nu era vaccinat

Mihai Badea nu era vaccinat, ba mai mult, era un luptător împotriva restricţiilor impuse de Guvern şi a obligativităţii prezentării certificatului verde la intrarea în magazine, localuri şi în instituţii.
Era în mod direct afectat de această măsură, fiind colaborator al unor firme care livrează la domiciliu, fiind îngrijorat că nu i se va mai permite accesul în localuri să preia comenzile.

Pe data de 2 octombrie, acesta a fost prezent la mitingul de protest organizat în Bucureşti împotriva certificatului COVID şi măsurilor anti-COVID şi a Guvernului. Câteva zile mai târziu s-a îmbolnăvit!

A protestat la Bucureşti împotriva introducerii certificatului verde

În timp ce se deplasa către Capitală, la protest, alături de un bun prieten, Mihai Badea a făcut o transmisiune în direct pe Facebook, de aproximativ 19 minute prin care îi îndemna pe cetăţeni să iasă în stradă. „Prieteni dragi, plecăm către Bucureşti, în Piaţa Universităţi. Care vreţi, puteţi, să fiţi solidari, măcar ieşiţi în Piteşti! Măcar în Piaţa Milea! Nu se poate, nu se poate, mergem dup-aia şi ne vaccinăm! Ăsta nu este un protest doar al vaccinului. E un protest al sistemului, al Guvernului ăstuia. Facturile se vor dubla, la energie, alimente, transport (…) Aşa că dragi prieteni, dacă puteţi, la ora 17,00, care vreţi, care mai aveţi un gram de speranţă, atâta vă cer: duceţi-vă în Piaţa Milea, faceţi un live cu telefonul, ce vrei voi, numai să fiţi acolo! Strângeţi-vă, 5.000 de oameni, 10.000! Dacă ne strângem 50.000 de oameni în Piaţa Milea ne întoarcem din Bucureşti şi stăm până dimineaţă acolo. Toţi! Nu plecăm. La casele de pariuri de două zile nu mai intrăm dacă nu au gren pass-ul, la mall nu intri dacă nu ai gren pass-ul. Oameni buni, astăzi, încă nu vă obligă nimeni, dar veţi fi atât de constrânşi încât ne ducem singuri (n.r. la vaccinare). Unii spun să rezistăm o lună. În Spania, unde într-adevăr rata vaccinării a ajuns la 70%, acolo s-au deschis discotecile, cluburile, nu mai e nevoie de mască nici pe stradă. Suntem datori să încercăm. Am în familie o verişoară şi are un magazin. Are multe angajate. Trei fete au făcut COVID. Două sunt vaccinate şi una nu este vaccinată. Toate trei au aceleaşi simptome. Păi dacă au aceleaşi simptome cum poţi să-mi spui mie că vaccinul salvează vieţi? Am stat lângă oameni care tuşeau, am stat lângă oameni care strănutau. Oameni buni, există virusul dar mai există şi un pic de moralitate? Până la urmă ne ducem şi la vaccin, că nu asta e problema. E cum intri în magazin în baza green pass-ului. Eu nu mai intru că nu sunt vaccinat. Ăla nu mai intră, 1000 de inşi nu mai intră şi ăla nu mai are clienţi şi trebuie să pună lacătul de prăvălie. Ce mai face, că e târziu să mai iasă în stradă! Uite, eu acum mă duc…” a spus Mihai Badea în transmisiunea lui. Dumnezeu să-l odihnească! M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.