Exerciţiu internaţional desfăşurat în Argeş!

0Timp de trei zile, judeţul Argeş va fi gazda unui exerciţiu cu participare internaţională în cadrul căreia vor fi simulate mai multe situaţii de urgenţă. În cadrul activităţii se urmăreşte modul schimbului de informaţii, cooperării şi coordonării între echipele internaţionale sosite în sprijin. Vor fi puse în scenă mai multe scenarii care simulează intervenţia în timpul unor catastrofe. 


La exercițiu vor participa reprezentanţi din patru țări, scenariile implicând atât echipaje CBRN (n.r destinate accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice) cât şi de protecţie civilă. Se va derula în perioada 17-20.11.2021, fiind organizat pentru a testa colaborarea forțelor de intervenție în cazul producerii unor dezastre, ce se pot manifesta pe teritoriul uneia dintre țări.
„În cadrul exercițiului vor participa echipaje din patru țări UE (Portugalia, Slovacia, Moldova și România), reprezentanți din partea Departamentului pentru Situații de Urgență\Direcția Generală pentru Protecție Civilă, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei și Poliției Argeș, alături de cadre ale trei Inspectorate Județene pentru Situații de Urgență, voluntarii SMURD ai inspectoratului și reprezentanți din partea unităților administrativ teritoriale și ai obiectivelor implicate în exercițiu.
Acțiunea se va concentra în jurul Municipiul Pitești și a orașului Mioveni, iar scenariile acestui exercițiu vor implica desfășurări de forțe și acțiuni în cadrul unor importante obiective din județ. Drept pentru care, rugăm cetățenii să faciliteze activitățile forțelor în teren. Menționăm că această activitate se va desfășura cu respectarea măsurilor împotriva răspândirii COVID-19”, au anunţat reprezentanţii ISU Argeş. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.