Negocierile PSD cu PNL aduc mai multe beneficii populației

1Despre negocierile PSD cu PNL, privind acordarea unor majorări ale veniturilor anumitor categorii sociale, ne vorbeşte astăzi, Nicolae Tudose, membru în Biroul Politic Județean al PSD Argeș care amintește cele mai importante avantaje obținute pentru cetățeni în cadrul acestor negocieri. 


Nicolae Tudose, membru Biroului Politic Județean al PSD Argeș: „În cadrul negocierilor pentru formarea noului Guvern, PSD a reușit să obțină mai multe măsuri importante pentru creșterea veniturilor populației și în special a celor cu venituri mici: familiile cu mulți copii, pensionarii cu pensii mici, angajații cu salarii mici, mai ales cei din sectorul privat. Este clar că dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, asemenea beneficii nu ar fi fost acordate acestor categorii, cel mai puternic lovite de creșterea prețurilor la energie, alimente și medicamente.
Principalele măsuri sociale care vor fi implementate sunt: Creșterea punctului de pensie cu 10%, creșterea pensiei minime cu 25%, plus un ajutor suplimentar pentru pensionarii cu pensii mici pentru perioada de iarnă. Creșterea salariului minim la 2.550 de lei, așa cum a cerut de la început PSD. Acest lucru va avea un impact pozitiv în special la nivelul salariaților din mediul privat – aici fiind cei mai mulți angajați cu acest nivel de salarizare. Creșterea alocațiilor pentru copiii mici, sub 2 ani, cu 40,2%, respectiv de la 427 de lei la 600 de lei, și cu 13,5% pentru vârsta 2-18 ani, respectiv de la 214 lei în prezent la 243 de lei (se reia astfel calendarul tranșelor care fusese întrerupt de Guvernul Cîțu). Pentru copiii cu dizabilități se va acorda o a 13-a indemnizație. De asemenea, PSD propune și un plan de investiții și de sprijinire a mediului de afaceri. De exemplu, va fi instituit pachetul de stimulare a producției interne și a lanțurilor de aprovizionare “Fabricat în România” și vor fi acordate garanții de până 100% pentru creșterea capacității de producție, reconversia de la intermediere la producție și finanțarea investițiilor.” M.S.


1 COMENTARIU

 1. Cati bani cheltuiti de la buget!

  De unde ii luam?
  Datorie externa nu prea mai putem face, dar poate ne straduim si mai gasim vreun creditor care mai crede ca Romania nu va ajunge precum Grecia.

  Tiparire de lei?
  DA – dl. Isarescu „se lupta” cu inflatia si tipareste bani (de hartie sau electronici) cu care guvernul creste deficitul bugetar. Iar la sfarsit, dupa marirea pensiilor si a altor alocatii, cetatenii vor constata ca vor creste preturile.

  Taiem de la investitii?
  DA. Ce nevoie avem de autostrazi, cand pensionarii au nevoie de medicamente?
  Sa vedem daca mai vin in Romania investitorii primaverii, fara autostrazi…

  P.S.
  Singura cale sustenabila (cu benificii pe termen lung) de crestere a nivelului de trai (salarii, pensii, alocatii) e munca, iar munca trebuie incurajata sa se desfasoare in domenii care aduc bani:
  – IT, productie industriala cu tehnologii de ultima generatie etc.
  Pentru astea statul are nevoie de investitori, iar investitorii au nevoie de infrastructura, legi stabile, etc.

  Ce face PSD este cresterea cheltuielilor bugetare fara asigurarea surselor de finantare pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.