Polițiștii înșelau șoferii pentru mită!

4



Doi agenți din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au ajuns în arest, în acest weekend, fiind acuzați de luare de mită. Cu o vechime de peste două decenii, cei doi riscă să ajungă la închisoare acum, când se puteau bucura de pensie. Totul, după ce s-a dus vorba că agenții au îndeletniciri care nu fac cinste uniformei! Au fost prinși în flagrant, primind șpagă, după ce au mințit două șoferițe că au fost înregistrate cu aparatul radar circulând cu peste 50 de kilometri la oră în oraș. O atitudine care dovedește mult tupeu și tărie de caracter având în vedere că secțiile de poliție nici măcar nu au în dotare aparate radar!


„La data de 17.12.2021, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul DGA-SJA Argeș și Serviciul Operații sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a agentului șef de poliție C.M.D. și a agentului șef principal de poliție M.E.I., ambii agenți de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș – Secția nr. 2 Poliție Pitești – Compartiment Ordine Publică, ambii fiind desemnați ca polițiști rutieri, după ce aceștia, în exercitarea atribuțiilor de serviciu au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 lei, câte 900 de lei de la fiecare pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere ca urmare a săvârșirii unor contravenții la regimul rutier. De asemenea, cei doi agenți de poliție au primit în data de 16.11.2021 suma de 300 de lei de la un alt conducător auto pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu cu ocazia constatării unor contravenții la regimul rutier, în prezent fiind efectuate cercetări pentru probarea întregii activități infracționale a acestora” a anunţat DGA-Serviciul Judeţean Argeş.

Reţinuţi după flagrant!

După acţiune cei doi au fost reţinuţi. „Urmare a acțiunii de prindere în flagrant și a probatoriului administrat, cei doi au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în vederea continuării cercetărilor. Ulterior, la data de 18.12.2021, agenții de poliție C.M.D. și M.E.I. au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore.Lucrătorii SJA Argeş au beneficiat de sprijinul lucrătorilor DGA – Serviciul Operații, Serviciul Interceptarea Comunicațiilor și conducerii IPJ Argeș.
Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” ,a mai transmis DGA.
Viteza excesivă, doar în mintea agenţilor!
Cei doi poliţişti, Marian Dragoş C. şi Eusebiu Ion M. au o vechime în poliţie de 25 de ani, respectiv 22 de ani.
Preocupările lor erau cunoscute în cadrul IPJ Argeş iar surse judiciare ne-au precizat că li s-a atras atenţia, în repetate rânduri, să îşi facă datoria în mod corect. Cum existau suspiciuni, au fost informaţi ofiţerii DGA.
Cei doi erau filați, în luna noiembrie, când un şofer din Piteşti a fost tras pe dreapta de cei doi şi i s-a comunicat că a fost înregistrat cu aparatul radar rulând cu o viteză excesivă.
Conducătorul auto a dat 300 de lei ca să scape dar, ulterior, a aflat că a fost tras pe sfoară, având în vedere că aparat radar există numai la Serviciul Rutier Argeş, la birouri de poliţie rutiere şi la formaţiuni de poliţie rutieră, nu la secţii de poliţie.Acesta a formulat un denunț împotriva subofițerilor.

Au luat banii marcaţi!

Vineri seara a fost organizat flagrantul. Fără să aibă habar de capcana ce le-a fost întinsă, cei doi agenţi au tras pe dreapta o poliţistă, sub acoperire, din cadrul DGA.
I-au comunicat cu seriozitate că a fost înregistrată de aparatul radar rulând cu peste 50 de kilometri la oră şi îi va fi suspendat permisul de conducere.
Au luat mita în valoare de 900 de lei. Ulterior o altă şoferiţă a fost oprită în trafic. Şi de această dată era tot un ofiţer sub acoperire, care după modelul de dinainte a oferit mită alţi 900 lei.
Ce nu ştiau cei doi agenţi era faptul că banii erau marcaţi. După ce au luat bancnotele pe care scria cu cerneală invizibilă “mită”au fost înconjuraţi de ofiţeri DGA, însoţiţi de un procuror care le-a adus la cunoştinţă că a fost un flagrant delict. Cei doi au fost reţinuţi. Sâmbătă au fost prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunerea arestării preventive. Instanţa a respins cererile însă, a emis pe numele celor doi poliţişti mandate de arest la domiciliu pe câte 30 de zile. Se pare că unul dintre cei doi intenţioenază să îşi înainteze raportul de pensionare. Nu o va face cu felicitări şi cu recunoaşterea meritelor din timpul activităţii, ci va ieşi pe uşa din spate, cu pata de ruşine adusă de dosarul de corupţie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, subofiţerii riscă pedepse cu închisoarea de la 2 la 7 ani.  M.Sandu


4 COMENTARII

  1. Felicitari d-le Insp Sef Badea. Odată cu numirea dvs în aceasta funcția onorabila reușiți sa puneți stop mafiei din politie.Ani de zile ati fost recunoscut ca un luptător desăvârșit împotriva corupției și ati militat numai pentru onoare disciplina devotament.Fara îndoială veți aduce un suflu nou în inspectorat iar tinerii polițiști aflați la început de cariera vor copia stilul dvs de lucru cu adev performant. A tb sa treacă atâția ani ca noi argeșenii sa se simțim din nou în siguranță. La mai multe asemenea performante! Suntem siguri ca și conducerea de la București este mandra cu un asemenea Comandant! Insa nu uitati și de noi cu zgomotul din parcarea de la finanțe, seara și noaptea, poate reușiți în final ceva!??

  2. Am o nedumerire : oare cei doi „milițieni” au aplicat o metoda originala, patentata de ei, sau acțiunile lor mârșave au fost inspirate de alte fapte asemănătoare comise de alți colegi, milițieni ???
    Greu de răspuns si constatat…

  3. Ce felicitări frate pentru un asemenea personaj de Insp sef ești vrun apropiat sau din sistem ce te tine la birou caldut sau d-al lui amic bun și vrei sa ii speli imaginea?) tu vb serios te uiți în oglinda când rostești laudele astea ? poate tia aprobat vreo mutare sau alta favoare tu ai idee ce scor avea asta prin intermediari la direcție și brigada sa mute pe cineva sau vro funcție buna pa careva!!???? dai cu apa rece pe masca și trezirea;;; stai liniștit ca ii ia cineva urma vine babau și peste el curând, nu rămâne asa la câte năzbâtii a făcut

  4. Badea cel împănat merită urecheat de superiori, pt. că s-a întâmplat chiar în ograda lui. Treaba au făcut-o băieții ageri de la DGA care i-au pescuit pe cei doi milițieni. Două bile negre la Badea și la șeful Secției 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.