Viceprimar acuzat de delapidare!

0



Delapidare în formă continuată, abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătura privată în formă continuată, acestea sunt acuzaţiile care planează asupra viceprimarului comunei Ciomăgeşti. Totul i se trage de pe vremea când avea şi atribuţii de casier. I se impută un prejudiciu de 100.000 lei. În trecut, acesta a fost condamnat şi nu avea voie să fie numit într-o astfel de funcţie.


Dosarul a fost instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. „Din cercetări s-a stabilit că în cursul anului 2014, angajații cu atribuții specifice ai unei unități administrativ-teritoriale din județul Argeș, au emis, cu încălcarea legii gestionarilor publici, o dispoziție prin care au numit în funcția de casier pe un ales local, deși aveau cunoștință despre faptul că, în cursul anului 2012, cel în cauză fusese condamnat penal ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni contra patrimoniului.”, anunţă IPJ Argeş. Ca urmare a faptului că primarul Dumitru Diaconu şi fostul secretar Maria Andreea Osain nu au revocat numirea cu toate că ştiau că în 2012 Claudiu Sorin Dicu a fost condamnat pentru tăiere ilegală şi furt de lemne, în anul 2018 Curtea de Conturi a făcut un control la Primăria Ciomăgeşti. În timpul verificărilor s-a stabilit că în perioada ianuarie 2017 – iunie 2018, bărbatul în cauză, în calitate de casier, și-a însușit o parte din veniturile încasate de unitatea administrativ-teritorială cu titlu de taxe, impozite și alte venituri, precum și o parte din sumele ridicate personal de la Trezoreria Pitești.

Pagubă de peste 100.000 lei

Mai mult, casierul înregistrare în contabilitate documente şi facturi false, în încercarea de a acoperi lipsa banilor. Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de peste 100.000 de lei, din care, în timpul cercetărilor, a fost recuperată suma de aproximativ 36.000 de lei. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată, abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătura privată în formă continuată.

Câştig la jocurile de noroc

Claudiu Sorin Dicu este şi în prezent viceprimar al comunei Ciomăgeşti. Potrivit declaraţiei sale de avere, depusă la începutul lunii noiembrie, acesta a obţinut un salariu anual de 43.800 lei , la care s-a adăugat 4.000 lei dividende. Vicele este şi un fan al jocurilor de noroc, menţionând în declaraţia sa de avere un câştig în valoare de 50.000 lei. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.