Judecaţi pentru credite cu adeverinţe false!

0
0



S-au încheiat cercetările în dosarul creditelor cu adeverinţe false obţinute de la CAR Automobile Dacia. Trei persoane vor fi trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals. Pentru recuperarea prejudiciului în valoare de peste 360.000 lei a fost pus sechestru pe bunurile inculpaţilor. 


Dosarul a fost instrumentat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Ancheta a fost demarată după ce reprezentanţii CAR Automobile Dacia au sesizat că mai multe persoane nu au returnat împrumuturile, iar când să facă poprire pe salariul beneficiarilor sau al giranţilor, s-a constatat că documentele depuse la dosarele de împrumut erau false. A fost întocmit dosar penal de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals. „Din cercetări s-a stabilit că, septembrie – noiembrie 2021, trei persoane, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani, cu complicitatea altor două persoane, de 45 și 54 de ani, ar fi întocmit, în fals, și folosit 46 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați, obținând, astfel, 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc”, au transmis reprezentanţii IPJ Argeş.

Sechestru pe bunuri

Ancheta a scos la iveală că dosarele au fost aprobate cu complicitatea unui angajat de la CAR care ştia că documentele depuse sunt false. La sfârşitul lunii ianuarie au fost efectuate 5 percheziţii la locuinţele suspecţilor. În urma descinderilor, două persoane dintre cele trei, respectiv F.C., de 55 ani, din Pitești și D.O.I., de 36 ani, din comuna Mărăcineni au fost arestate preventiv, pentru câte 30 de zile. Prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 360.000 de lei, iar pentru recuperarea acestuia, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile deținute de inculpați.  Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de emitere a rechizitoriului și trimitere în judecată. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.