Şef de district, reţinut!

0Pentru că a permis reprezentanţilor unei societăţi să taie ilegal mai mulţi copaci, un şef de district a fost reţinut de polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.


Ancheta oamenilor legii a fost demarată după ce 20 de arbori au fost tăiaţi ilegal în fondul forestier Merişani-Tutana. Săptămâna trecută, a fost reţinut pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 44 de ani, administrator al societăţii care a efectuat tăierea ilegală. A doua zi bărbatul a fost plasat sub control judiciar, dar cercetările au continuat şi astfel oamenii legii au ajuns la şeful districtului, Ion R., de 61 de ani, din comuna Băiculeşti. „Din cercetări, s-a stabilit că în cursul lunii ianuarie a.c., reprezentanții unei societăți comerciale, cu activitate în domeniul exploatării de material lemnos, la îndemnul bărbatului în cauză, având calitatea de organ silvic, cu atribuții de control, ar fi tăiat, fără respectarea regimului silvic, un număr de 20 de arbori, din specia stejar, din fondul forestier de pe raza localității Merișani”, a precizat Mădălina Epure purtător de cuvânt al IPJ Argeş. Valoarea prejudiciului calculat de anchetatori este de aproape 105.000 lei.

Plasat sub control judiciar

Miercuri, bărbatul de 61 de ani, Ion R., a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță pentru săvărșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori sub forma instigării, respectiv de furt de arbori. Asta după ce s-a stabilit că el îi spusese administratorului societăţii să taie copacii. Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere luare a unei măsuri preventive. Împotriva acestuia a fost dispus controlul judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.