Edilul a acumulat 9 ani de închisoare

0



Aflat în penitenciar unde îşi ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani, fostul primar al comunei Albeştii de Muscel a mai primit o lovitură. Acesta a fost condamnat, la 5 ani. Sentinţa a fost dată vineri de Tribunalul Argeş, într-un dosar de corupţie. Cu el mai fost condamnat fostul contabil al Primăriei Albeştii de Muscel şi un cunoscut afacerist. 


Ion Năftănăilă a fost condamnat în decembrie 2021 la patru ani de închisoare cu executare de către magistraţii Curţii de Apel Piteşti şi a ajuns la închisoare. Năftănăilă a fost primar la Albeştii de Muscel timp de 13 ani, între 2002 şi 2015, pierzându-şi mandatul după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie. Numai că, în septembrie 2017, în timp ce era în perioada de supraveghere stabilită de instanţă, Ion Năftănăilă a fost depistat băut la volan, cu o alcoolemie de 0,88 la mie. Fostul primar a fost condamnat în primăvara acestui an de către Judecătoria Câmpulung Muscel la plata unei amenzi penale de 7.500 lei, dart procurorii au făcut apel. Curtea de Apel Piteşti a desfiinţat sentinţa iniţială şi a decis ca fostul edil să fie condamnat la 4 ani de închisoare, urmând să execute condamnarea de trei ani din procesul în care a fost condamnat pentru fapte de corupţie în 2014, precum şi un an de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului. În decembrie 2021 a fost încarcerat, la acea dată având pe rol şi un doila doar de corupţie.

Un control al Curţii de Conturi

În ultimul dosar, totul a pornit de la un control efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Albeştii de Muscel chiar imediat după ce Ion Năftănăilă şi-a pierdut mandatul de primar, în mai 2015. Pe 4 iunie în acel an s-a încheiat controlul care a evidenţiat foarte multe nereguli având drept consecinţe 85.000 de lei venituri suplimentare, 1.153.000 lei prejudicii şi 70.000 de lei abateri financiar-contabile. Cazul a intrat în aternţia procurorilor DNA. Rechizitoriul şi ordonanţa procurorilor au fost depuse la Tribunalul Argeş în noiembrie 2018. Inculpaţi sunt Ion Năftănăilă, fostul primar, Ion Bodea, fostul contabil, şi Eftimie Ionescu, om de afaceri, firma acestuia fiind beneficiară a plăţilor efectuate de Primăria condusă atunci de Năftănăilă.

Prejudiciu imens

Tribunalul Argeş a dat sentinţa vineri. Eftimie Ionescu a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare, având un termen de încercare de 4 ani. Acesta are obligaţia să execute 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Fostul contabil al Primăriei, Ion Bodea, a primit trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Fostul primar Ion Năftănăilă a primit o pedeapsă de 5 ani cu executare. U.A.T. Comuna Albeştii de Muscel s-a constitui parte civilă în proces, iar inculpaţii Ion Năftănăilă şi Eftimie Ionescu sunt obligaţi să achite 462.737,90 lei, din care în limita sumei de 127.751,34 lei, în solidar şi cu inculpatul Ion Bodea. Decizia instanței nu este definitivă putând fi atacată cu apel. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.