Nu aduce anul ce aduce ceasul

11
  • Din punctul meu de vedere



Cineva a dat un ordin să plece Cîțu. Urgent ! Șeful celui mai autointitulat pro UE și pro NATO partid din România a fost extras din funcție printr-o operațiune de tip comando. Rapiditatea militară cu care Cîțu a fost debarcat ne duce cu gândul că mișcarea are legătură cu războiul din Ucraina, comanda fiind venită din SUA.


Sâmbătă, la câteva minute după demisia lui Cîțu, am scris în felul următor:
” Dacă Putin nu ataca Ucraina, ar fi fost puțin probabil ca Iohannis să îl sacrifice urgent pe Cîțu. Este de bănuit că cineva care face planuri politice pentru flancul estic al NATO a prevăzut ca PNL să fie condus de un general de încredere, verificat anterior.
Americanii nu intră în amănunte, puțin le pasă de rușinea pe care o suferă acum PNL, de compromiterea tuturor celor din ”echipa câștigătoare”. Analiza din birou a arătat că Ciucă este potrivit la vreme de război și cu asta, basta.
Veți spune că mătrășirea lui Cîțu se vehiculează de mai multă vreme, ceea ce este adevărat, dar nimeni nu ar fi îndrăznit să treacă la fapte și să îl atace pe omul garantat de Klaus Iohannis. A fost nevoie ca președintele să fie informat asupra planului strategic pentru a da undă verde alcătuirii unui dosar care să îl convingă pe Cîțu să își ia tălpășița.
În continuare, depinde de Nicolae Ciucă ce va face cu camarila lui Cîțu. În mod normal, o va destructura, începând cu Dan Vâlceanu și Alina Gorghiu, pentru a face loc unor oameni de încredere. De presupus că la încheierea mandatului de la Bruxelles, Rareș Bogdan va fi împins și el pe linie moartă.
În următoarea perioadă, probabil că vom vedea o mai strânsă conclucrare a liberalilor cu pesediștii în teritoriu, în așa fel încât electoratul să considere că între cele două partide nu este mare deosebire.”
Astăzi, duminică, fără să fiu presat de evenimente, am timp să adaug câteva idei pe care le consider necesare pentru a înțelege ce i se întâmplă PNL și ce ni se întâmplă și nouă, ca națiune.
Și PNL și nouă ni se întâmplă ceva ce nu are legătură cu democrația. În vreme ce președintele Senatului României, al doilea om în stat, conducea o delegație parlamentară aflată în vizită oficială în SUA, se punea la cale și se executa de îndată debarcarea acestuia. O debarcare blitz, o extragere, ceva ce seamănă cu scoaterea unui terorist din ascunzătoarea lui. La această operațiune specială a colaborat un comando alcătuit din profesioniști. Nu știm cine sunt profesioniștii.
Știm însă că PNL a funcționat timp de 72 de ore ca un grup de ostatici care reușește să colaboreze cu eliberatorii și să îl predea pe terorist în mâinile lor.
Cîțu va fi dus la un Guantanamo balcanic sau lichidat politic în mod sumar.
Când are loc capturarea lui Cîțu ? Coincidență sau nu, ea se petrece exact de Ziua NATO.
În vreme ce liberalii parafau în BPN predarea – primirea lui Cîțu în mâinile salvatorilor, președintele Klaus Iohannis dădea un mesaj interesant:
„Marcăm astăzi, ca în fiecare an, în prima duminică din luna aprilie, Ziua NATO. De data aceasta, însă, acest moment aniversar are loc într-un context de securitate deosebit, generat de agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei.
În urmă cu 18 ani, la 2 aprilie 2004, drapelul românesc a fost arborat pentru prima dată la sediul NATO din Bruxelles, țara noastră devenind membru al celei mai puternice Alianțe politico-militare din istorie.
În cei 73 de ani de existență, Alianța Nord-Atlantică și-a dovedit rolul crucial în asigurarea securității euroatlantice, fiind garantul securității statelor membre, inclusiv al României. Apărarea colectivă a fost și trebuie să rămână elementul central al Alianței Nord-Atlantice, așa cum este prevăzut în Articolul 5 al Tratatului de la Washington”, se arată în mesaj.
Orb să fii ca să nu vezi că înlocuirea lui Cîțu cu Ciucă are legătură cu NATO.
Privind evenimentul din toate unghiurile posibile, observăm două aspecte. Mai întâi, că a fost vorba despre o urgență, apoi că a fost abolită ideea de democrație din viața celui mai titrat partid românesc, PNL.
Cîțu și gașca lui nu au corespuns, în urma analizei, acestor vremuri tulburi. S-a spus despre Cîțu că este prizonierul cuplului Gorghiu – Isar care l-a convins anul trecut pe Iohannis că este necesară schimbarea la vârful PNL. Dacă așa stau lucrurile, operațiunea va fi dusă până la capăt, în sensul că și Cîțu și Alina Gorghiu vor pleca urgent de la conducerea Senatului. Gașca va fi spartă și carierele politice ale membrilor ei se vor destrăma.
Să fie o coincidență faptul că această operațiune, care nu are nimic de a face cu viața internă a unui partid, este declanșată pe când Cîțu și Gorghiu se aflau în America ? Ipoteza pe care nimeni nu o ia în calcul ar fi că în timpul vizitei, cei doi au fluierat în biserică. Ori, cine știe, au fost trimiși în vizită tocmai pentru a fi îndepărtați de teatrul acestei operațiuni de comando ca să nu poată interveni.
Oricum ar sta lucrurile, este clar că pentru SUA, atât Cîțu, cât și gașca au devenit indezirabili.
Cineva spunea, în glumă, că Vasile Cîțu are șansa să preia organizația PNL de la Vâlcea, adică să plece, din nou, de jos.
Alina Gorghiu tocmai se pregătea – asta nu e glumă – să se înscăuneze ca președinte ales al PNL Argeș.
Când o fi norocul să își schimbe pasul, nu aduce anul ce aduce ceasul.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


11 COMENTARII

  1. Legat de editorial, daca il inlocuiesti pe Catu cu Orban,Tariceanu, Antonescu, Geoana, Ponta, Dragnea sau Dancila si pe americani cu rusii, nimic nou sub soare.
    M-as referi mai mult la comentariile de la penultimul editorial, cand eroii principali au fost Tantalaul si Gogomanul, personajele unui film celebru. Cat de prost poti sa fi ca sa te injuri cu unul care iti agreeaza ideile tampite, care e la acelasi nivel intelectual submediocru ca si tine. Si culmea, sa insisti!
    Pentru cunoscatori, Tantalaul e individul care nu are nici o treaba cu editorialele, el asteapta doar sa scrie unul care nu e de acord cu Smeoreanu ca sa inceapa sa injure si sa jigneasca. E cel care isi schimba periodic pseudonimele, ca sa para ca sunt mai multi.
    Putintica rabdare, il veti vedea si azi!

    • Ha, ha, ha, biet mediocru, vaccinul a avut urmari tragicomice. ,,Putintica rabdare”, veti vedea ca evolutia 4pedului va fi si mai turbionara, respectiv sub forma zborului nauc deasupra unui cuib de cuci.

    • Domne, iar ai încasat-o! Lasă-te de meserie, du-te mai bine cu caprele ălea, că e vremea fătatului!

    • Ma întreb cat timp va trece pana când sa-ti dai seama Coco-shatule ca ești „prostia întruchipata” sau „aroganta infantila” prin toate aceste scrieri „memorabile” Scrii 3 cuvinte referitoare la editorial si imediat deraiezi spre alte subiecte care ti se par tie „de actualitate” Ma, hominidule, tu chiar nu sesizezi ca ești in deriva totala – nu de acum, ci de când te-ai lansat in comentarii – ca nu te poți abține din a vărsa veninul cuvintelor peste comentarii cu adevărat interesante ?
      Nu vrei sa te abții ?
      Nu vrei sa faci o pauza ?
      Hai , ca poți, stii ca poți !
      Doar sa vrei.

      • Nu sunt întotdeauna de acord cu ce spune Coco, dar recunosc că de multe ori are dreptate. Apreciez mai mult faptul că semnează intotdeauna cu același pseudonim, își asumă mereu comentariile, iar asta este de admirat!

  2. Dacă asta este România actuală și ăștia sunt conducătorii ei…mai că îmi vine să emigrez în Togo ori în Surinam sau să mă stabilesc în insula Mindanao.
    P.S. Despre numitul C, nimic! Nu iau în seamă toate muștele.

Comentariile sunt închise.