Proiect pentru modernizarea spitalului de la Valea Iașului

0



Încă o unitate medicală din județul nostru urmează să fie modernizată cu bani europeni. Anunțul a fost făcut acum câteva zile de reprezentanții Consiliului Județean Argeș. Este vorba de Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Sf.Andrei” Valea Iașului.


Pentru reabilitarea și extinderea infrastructurii electrice și a infrastructurii de gaze medicale la Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Sf.Andrei” Valea Iașului, Consiliul Județean Argeș în asociere cu unitatea medicală va depune un proiect pentru a obține finanțare europeană, în cadrul apelului de proiecte POIM/935/9/1“Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”.
În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Argeș din 31 martie a fost aprobat proiectul cu titlul „Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combatere a epidemiei de COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Sf. Andrei” Valea Iașului”. Valoarea totală a proiectului este 9.853.493,84 lei cu TVA.
Obiectivul general al proiectului:
-Instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen.
-Modernizarea și extinderea infrastructurii rețelelor de alimentare cu energie electrică și fluide medicale.

În ce constau lucrările

Prin intermediul proiectului se urmărește realizarea următoarelor investiții:
Clădirea Spitalului se va dota cu sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă, inclusiv realizarea schemei/proiectului de execuție și montaj în vederea asigurării exigențelor de siguranță la foc a utilizatorilor construcției, pentru prevenirea incendiilor și intervenția în timp util, în caz de apariție a acestora. Spitalul va fi dotat cu senzori electro-chimic de concentrare a oxigenului a cărei valoare trebuie să fie aproximativ 20,9 %. Dispozitivele vor emite avertizări sonore și vizuale în cazul în care nivelul oxigenului din aer scade sub 19% (periculos pentru viața pacienților), respectiv depășește concentrația de 23% (pericol de incendiu și explozie). Aceste echipamente vor fi montate în zonele dotate cu instalații de gaze medicale(oxigen) cu risc de acumulare oxigen.
Proiectul vizează reabilitarea și extinderea infrastructurii electrice, infrastructură gaze medicale (oxigen) pentru desfășurarea actului medical la Spitalul de Pneumoftiziologie Sf.Andrei Valea lașului.  M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.