Traficanţilor de droguri le-a venit nota de plată!

0



În luna martie, a anului trecut, poliţiștii Antidrog au făcut descinderi la o grupare de traficanți de droguri, fiind vizaţi 9 suspecți . La un an de la destructurarea rețelei, instanța a venit cu „nota de plată” pentru faptele lor. Cu toţii au fost condamnaţi! 5 au primit pedepse cu executare şi patru cu suspendare.  


Anul trecut, pe 9 martie, ofiţerii BCCO Piteşti au făcut 10 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Piteşti şi a oraşului Mioveni, la locuințele a nouă persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.

Din cercetări s-a stabilit că persoanele bănuite ar fi comercializat pe raza județului Argeș substanțe cu efect psihoactiv, dar și droguri de risc și droguri de mare risc. În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 45 grame substanţe vegetale şi 11 seminţe, susceptibile a fi cannabis, aproximativ 100 grame substanţe susceptibile a fi psihoactive, precum şi 15 ţigarete confecţionate artizanal. 9 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, fiind arestaţi preventiv 8 dintre suspecţi. În timpul anchetei oamenii legii au stabilit că traficanţii se lăudau că ar avea relaţii la Poliţie şi la instanţele de judecată şi îşi pot vedea liniştiţi de afacerile ilegale că nu-i va deranja nimeni.

Mai mult, oamenii au aflat că indivizii certaţi cu legea bravau spunând că „ dacă vin mascaţii îi tai”, reuşind prin exagerările lor să convingă consumatorii şi clienţii că nu pot păţi nimic. Atitudinea acestora era adoptată doar din dorinţa de a-i impresiona pe cei cu care veneau în contact şi a-i determina să păstreze tăcerea. Decizia instanţei a dovedit că laudele lor nu aveau temei, fiecare primind pedeapsa după faptele lui.

Pedepse de la 8 luni la 6 ani

Dosarul a fost judecat la Tribunalul Argeş care a dat sentinţa în luna noiembrie a anului trecut. Decizia a fost atacată iar Curtea de Apel Piteşti a dat hotărârea finală luni. Sentinţa este definitivă.

Iată ce pedepse au primit inculpaţii. Cornel Alexandru T, de 25 ani, 6 ani cu executare Florian Cristian M., de 33 de ani, 2 ani şi 8 luni închisoare sub supraveghere pe o durată de 4 ani Gabriel B., de 36 de ani, de 1 an şi 6 luni închisoare, un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni Gheorghe Alexandru C., de 26 de ani, 8 luni închisoare, termen de surpaveghere 2 ani. George Mădălin M., de 35 de ani, 2 ani şi 2 luni închisoare, cu executare Nicolae Samir C., de 32 de ani, 1 an şi 4 luni închisoare, termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni Mădălin Constantin R., de 29 de ani, 2 ani şi 4 luni închisoare cu executare Marian Titel M., de 30 de ani, 2 ani şi 11 luni închisoare, cu executare şi Vasile Bogdan D., de 26 de ani, 3 ani şi 4 luni închisoare, cu executare . M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.