Nu aruncaţi molozul la ghenele de gunoi!

0



Reprezentanţii Primăriei Piteşti le atrage atenţia locuitorilor oraşului să nu mai arunce deşeurile voluminoase la platformele de colectare a gunoiului. Pentru a scăpa de mobilerul vechi, de molozul provenit din demolări sau de resturile vegetale, cetăţenii trebuie să anunţe Salubritate S.A. Unele dintre deşeuri pot fi colectate gratuit, altele contra cost. Există o Hotărâre de Consiliul Local prin care pot fi date amenzi celor care depozitează astfel de deşeuri la ghenele de gunoi. 


În acestă perioadă, a curăţeniei de primăvară angajaţii SC Salubritate 2000 S.A. se confruntă, mai mult ca oricând , cu situaţii în care la platformele de colectare a deșeurilor municipale, lângă containere sunt aruncate deșeuri vegetale sau provenite din construcții și demolări. Ridicarea lor nu se poate face cu autogunoierele compactoare destinate deșeurilor municipale, fiind necesare utilaje speciale pentru acest tip de deșeuri, spun reprezentanţii Primăriei Piteşti.

„Ce facem cu resturile vegetale? Piteștenii care nu depozitează deșeurile vegetale în curțile proprii în vederea compostării pot solicita colectarea acestora de către Salubritate 2000 S.A., gratuit, în limita a cinci saci de 120 litri. Deșeurile vegetale care depășesc cantitățile menționate mai sus se vor colecta contra cost. Iarba, frunzele, resturile rezultate din tunderea gardului viu vor fi depozitate în saci, iar crengile vor fi legate în snopi și tăiate la dimensiuni de 1-1,5 m.

Ce facem cu deșeurile provenite din construcții și demolări? În urma unei solicitări, Salubritate 2000 S.A. colectează și transportă deșeurile provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a acestora, serviciul fiind taxat în funcție de volumul ridicat. Tariful pentru colectarea și transportul acestor deșeuri este de 118,58 lei/mc – exclusiv TVA. Ce facem cu obiectele de mobilier care nu mai sunt de folos și cu electrocasnicele vechi/defecte? În centrul de colectare din str. Dârzu nr. 12C pot fi aduse, cu titlu gratuit, deșeuri voluminoase și deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), de luni până vineri, între orele 07:00 și 16:00.

Preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoanele fizice care au domiciliul în Pitești. Solicitările de colectare pot fi făcute telefonic la dispecerat: 0248/636 535, fax: 0248/ 215 308, e-mail: salubritate@gmail.com sau direct la sediul din strada Târgul din Vale, numărul 25. De asemenea, aducem în atenția piteștenilor că neîndeplinirea obligației de păstrare a curățeniei la locurile stabilite pentru depozitarea deșeurilor menajere constituie contravenție și se sancționează. Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!” a transmis Primăria Piteşti. Cei care nu respectă regulile de mai sus, riscă amenzi, ce pot fi aplicate de Poliţia Locală Piteşti conform unei hotărâri de consiliu local, de la 1000 la 1.500 lei. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.