Cei din PNL trebuie să se decidă dacă sunt sau nu în coaliție cu PSD!

2

Ion Mînzînă, preşedintele PSD ArgeşPreședintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, pune sub semnul întrebării coaliția dintre social democrați și liberali. Acesta a fost contrariat de votul consilierilor PNL și USR din cadrul Consiliului Local Pitești, prin care a fost respinsă propunerea alocării a circa două milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la noua Sală Polivalentă Pitești Arena. Acesta face un apel către toți consilierii locali din județ să voteze în cunoștință de cauză și să nu blocheze investiții importante pentru comunitate.


Zilele trecute, consilierii PNL au USR au respins proiectul de alocarea aproape două milioane de lei pentru un studiu de fezabilitate necesar finalizării lucrărilor de la noua Sală Polivalentă Pitești Arena. Este vorba despre amenajarea spațiilor din jurul noii clădiri, respectiv realizarea de parcări, consolidarea unor ziduri și alte lucrări adiacente. Consilierii PNL și USR s-au plâns că nu cunosc proiectul și au cerut retragerea de pe ordinea de zi, în cele din urmă respingând proiectul.

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș a reacţionat la cele petrecute şi a declarat: „Cred că cei din PNL trebuie să se decidă dacă sunt sau nu în coaliție cu PSD. Nu de alta, dar de prea multe ori PNL își dă mână de la mână cu USR și votează împotriva PSD. Am înțeles și demagogia cu… „spre binele comunității, votăm după cum dorim”. Am senzația, după un anumit gen de comportament valabil în mai multe localități, că votul se dă cum se dă pentru interesul de partid sau personal, din prostie sau pur și simplu pentru a-l bloca pe primarul din localitate.
Trag un semnal de alarmă pe care nu vreau să îl repet.

Liberalii chiar trebuie să își facă temele așa cum trebuie! Ceea ce s-a întâmplat recent în Consiliul Local Pitești este o bătaie de joc la adresa comunității.

I-am auzit de multe ori pe viceprimarii PNL și USR din Pitești lăudând proiectul Sălii Polivalente, dar cred că toți piteștenii au putut vedea cât sunt de interesați cu adevărat de el. De ce să votezi împotriva unui proiect care viza amenajările exterioare (inclusiv pentru protecția mediului) de la Sala Polivalentă, deși reprezentanții tăi care, culmea, sunt și viceprimari, au fost chemați în prealabil la fața locului și li s-a explicat despre ce este vorba?
Cum să votezi împotrivă, bătându-ți joc de munca specialiștilor din aparatul administrativ care au reușit să obțină și o reducere de un milion de lei, deși nu știu câți dintre acești consilieri au habar cum se derulează un proiect cu fonduri guvernamentale sau europene?

Doar ca să îți dai importanță?
Le cer consilierilor locali din toate localitățile, tot așa cum le cer mereu și consilierilor județeni, să voteze în cunoștință de cauză și pentru oamenii care le-au dat votul! Au fost destule ocazii în care inclusiv în Consiliul Județean anumite proiecte au fost amânate sau blocate pentru că domnii consilieri au votat… așa cum au votat. Sigur, trebuie să recunosc că la Consiliul Județean colegii noștri din PNL au totuși o altă deschidere.
Repet, însă, dacă unii se chinuie să obțină finanțări, să implementeze proiecte este total incorect – mai ales în aceste vremuri în care fiecare euro folosit în proiecte de dezvoltare, fiecare euro economisit contează – să blochezi investiții publice. Dacă tot plângeți în fiecare zi, domnilor, de grija acestui județ și de grija comunităților locale, de ce nu acționați în consecință?”  M.S.


2 COMENTARII

  1. „Liberalii chiar trebuie să își facă temele așa cum trebuie!”
    Chiar „tontii” trebuie sa-si faca temele asa cum trebuie ! Pe cand lucrarea-i aproape gata, inca se mai voroveste de „studii de fezabilitate” ? Cand s-a pornit lucrarea, se „fezabilizasera” deja si locurile de parcare. Totusi … de treaceai prin zona, puteai lesne observa ca nu prea aveai cum sa faci ceea ce ti-ai propus, pen’ca fiziceste … deloc nu tinea ; doar renunatand la strada proxima si mergand doar pe „Bucovina” / doua sensuri.

  2. I-a apărut poza in ziar,apărut !
    Restul e gargara , care-i stânga, care-i dreapta , cine Votează cu poporu,aiureli pentru campanii electorale.
    Cam încruntat ( probabil îngrijorat pentru alergători, pardon alegatori) , da probabil nu participa la concurs de optimism! (Cel puțin pana nu solicita partidu’).
    Adorm bre alegătoriii pana la alegeri și nu mai știu cine le vrea binele și dai și lupta! N-au poze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.