Program de lucru afectat la Uzina Dacia!

0



Situaţia internaţională afectează, în continuare producția Uzinei Dacia de la Mioveni. Lipsa componentelor dar şi problemele cauzate de războiul din Ucraina, a redus programul de lucru. Muncitorii din Presaj şi din Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia vor primi 85% din salariu pentru zilele nelucrate.


Administrația constructorului de autoturisme a transmis o informare prin care angajaţii sunt informaţi cu privire la programul de lucru pentru săptămâna viitoare.

“Programul de lucru pentru perioada 8 – 15 aprilie

Uzina Vehicule Dacia, Departamentul Presaj își vor reduce activitatea în zilele de 11, 12, 13, 14 și 15 aprilie 2022. Va fi afectată activitatea în principał la schimbul 3 și parțial la schimburile 1 și 2.
Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia (UMCO), activitățile legate de fabricația de motoare ( asamblaj și uzinaj ) își vor întrerupe activitatea în zilele de 8 și 11 aprilie 2022.

Celelalte activități de fabricație din UMCO vor avea program de lucru normal.
DLRo și celelalte direcții suport își vor adapta programul de lucru și numărul de personal pentru perioada 8-15 aprilie 2022 în funcție de cererea și activitățile clienților. Personalul care va rămâne la domiciliu va fi plătit cu 85% și tichet de masă.”

Reamintim că marți, ministrul Economiei, Florin Spătaru a fost la uzina Dacia Renault. Una dintre secțiile pe care acesta le-a vizitat este Secția Presaj acolo unde nu s-a lucrat l schimbul III nici săptămâna trecută. În secție sunt foarte mulți roboți care au înlocuit muncitorii. n
Ministrul a declarat că prioritatea este aceea de a menține oamenii pe posturi. A doua zi, 500 de sindicaliști de la Dacia au protestat la București. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.