Minor de 16 ani, vindea droguri colegilor!

1



Ieri dimineaţă au avut loc 6 percheziţii în mai multe localităţi din judeţ, la persoane suspectate de trafic de droguri de risc şi de mare risc. Printre cei vizaţi se numără un minor în vârstă de 16 ani, elev la un liceu din judeţ, care vindea cannabis colegilor săi. Alţi doi suspecţi, soţ şi soţie, din Câmpulung, au fost „vizitaţi” de mascaţi, la locuinţele lor fiind găsite diverse cantităţi de cocaină şi mefedronă. Drogurile au fost găsite de polițiști, în veceu.  


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în județul Argeș, la locuințele unor persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. Au avut loc 3 descinderi la Mioveni, 2 la Piteşti şi una la Câmpulung. Au fost vizate două grupări care nu au legătură una cu cealaltă.

Prima, are patru membri care furnizau pe piaţa consumatorilor droguri de risc, respectiv cannabis. Printre suspecţi se numără şi un adolescent în vârstă de 16 ani. Acesta îşi crease o reţea de clienţi, din rândul colegilor de liceu, cărora le vindea „iarbă”. Drogurile erau plasate de traficanţi la Mioveni şi la Piteşti.

Cocaină şi mefedronă pentru consumatorii cu bani!

Cea de a trei grupare este formată din trei suspecţi, doi dintre ei soţ şi soție. Femeia, în vârstă de 37 de ani şi bărbatul, de 33 de ani, împreună cu complicele lor, era renumiţi în Câmpulung, în rândul consumatorilor, pentru faptul că ofereau droguri de mare risc, respectiv cocaină şi mefedronă, un drog sintetic cu efecte asemănătoare ecstasy.

Aceştia aveau piață de desfacere pentru droguri în Piteşti şi în Câmpulung, în rândul consumatorilor cu bani, fiind vorba de stupefiante scumpe, pe care nu şi le permite orice consumator. În timpul perchezițiilor oamenii legii au găsit punga cu droguri în veceu. Se bănuiește că traficanții au aruncat punga, dar fiind prea grea nu s-a dus când au tras apa.

„Din cercetări a reieșit că, din ianuarie 2022 și până în prezent, membrii celor două grupări ar fi comercializat droguri de risc (cannabis) în orașul Mioveni, respectiv droguri de mare risc (cocaină și mefedronă), în municipiile Pitești și Câmpulung. În urma percheziţiilor din cadrul ambelor dosare, au fost ridicate aproximativ 80 de grame de substantă pulverulentă, albă, susceptibilă a fi droguri de mare risc, 15 grame de cannabis, 4 grindere, un cântar electronic de precizie, instrumente utilizate la porționarea și consumul drogurilor, precum și mai multe telefoane mobile. 7 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activități au participat și jandarmii argeșeni”, a transmis IPJ Argeş referitor la descinderile de ieri. Până la închiderea ediţiei noastre au fost reţinuţi toţi cei 7 suspecţi. M.S.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.