Primar şi viceprimar implicaţi într-o bătaie!

1



Scandal mare, luni seara, în comuna Ciomăgeşti, acolo unde cinci bărbaţi s-au încăierat. Două maşini au blocat trecerea unui autocamion încărcat cu lemne, pe motiv că transportul este ilegal. Bărbaţii s-au înjurat şi s-au ameninţat, apoi s-au luat la bătaie. La sosirea poliţiştilor s-a constatat că cei implicaţi sunt reprezentanţii unor firme de exploatare a lemnului şi între ei există o rivalitate. Interesant este faptul că printre scandalagii se numără şi primarul şi viceprimarul comunei Topana, din judeţul Olt, fiind chiar cei care au blocat drumul.


Unul dintre bărbaţii implicaţi a sunat luni seara la 112. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că, pe DJ 678G, în localitatea Ciomăgești, a avut loc o stare conflictuală între trei persoane din localitatea Topana, județul Olt, și două persoane din Uda, județul Argeș, generată de un transport de lemne. Era vorba de primarul comunei Topana din Olt, Gheorghe B. şi viceprimarul aceleiaşi localităţi, Marian C. și un prieten al celor doi, care au venit cu două maşini şi au blocat trecerea unui autocamion încărcat cu lemne, în care se aflau fraţii Gheorghe M. şi Marian M. După ce au oprit trecerea, iar bărbaţi s-au luat la bătaie. A fost rănit primarul şi amicul acestuia, cei doi fiind transportaţi la spital. Niciunul nu a rămas internat, pentru că aveau leziuni uşoare.

Nimeni nu a depus plângere

La sosirea oamenior legii, edilul Gheorghe B. a reclamat că în timpul altercaţiei i-a dispărut din maşină suma de 10.000 de lei, bani pe care îi avea în torpedou. La rândul lor fraţii din Uda, s-au plâns că adversarii le-au spart parbrizul camionului. Curios este faptul că deşi aveau leziuni, primarul şi prietenul lui nu au depus plângere că au fost loviţi. Nici fraţii nu au depus plângere pentru spargerea parbrizului.

„Având în vedere faptul că, până în dimineața acestei zile, nu au fost depuse plângeri pentru lovire sau alte violențe și pentru distrugere, polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au întocmit dosar penal, din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, iar verificările continuă, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.” a transmis IPJ Argeş.

Au fost date mai multe amenzi

Oamenii legii au constatat că viceprimarul consumase alcool înainte de urca la volan de aceea i-au reţinut permisul şi l-au amendat cu 1.305 lei, având o concentraţe de alcool sub limita de 0,40 la mie. Celalaltă maşină din Olt, care a blocat drumul, nu era trecută pe numele proprietarului, de aceea, cel de la volan a fost amendat cu 1.305 lei şi i-a fost reţinut talonul de înmatriculare.

Camionul cu lemne a fost dus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Împreună cu reprezentanţii Garzii Forestiere, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică au stabilit că nu corespundea cantitatea de lemne cu cea trecută în avizele de transport, încărcătura fiind mai mare faţă de cea prevăzută în documente, prin urmare fraţii Gheorghe M şi Marian M. au primit două amenzi în valoare de 9.000 lei. Cercetările continuă.

În anul 2011, fiul primarului Gheorghe B. a avut o altercaţie cu poliţiştii argeşeni şi a fost reţinut pentru o noapte. Tânărul conducea un camion în Pitesti şi a intrat într-o zonă interzisă când a fost oprit de forţele de ordine. Pentru că a făcut scandal şi a refuzat sa se legitimeze, tânărul a fost dus la secţia de poliţie.  M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. Bai da ‘ alesii’ ăștia sunt de speriat.Festival de infracțiuni , ăla era beat la volan, fără acte la mașina , ăilalți furau lemne și așa mai departe….Vestul sălbatic da’ fără rangeri!
    Ar trebui sa schimbe numele la comuna in Ciomagiti , măcar sa se știe pentru cei in tranzit!
    Oare câți castori și așa zis polițiști ( probabil tineri pensionari) or fi pe metru pătrat in zona?
    I-au speriat pe aia cu amenzile, probabil aia erau bani pentru vreascuri și surcele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.