Ingrediente:
300 gr. paste
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
400 gr. roşii decojite în suc de roşii
100 ml vin alb
150 gr. măsline negre
oregano, sare și piper – după gust
Mod de preparare:
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Pentru sos, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit 10 minute. Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe.
Lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă sosul, şi condimentează după gust cu sare, piper şi oregano.
Pastele fierte se pun într-un castron şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Se adaugă sosul de roşii cu măsline, se amestecă ușor şi se servesc imediat.