Șoferii argeșeni, vor fi anunțați când le expiră rovinieta

0
  •  Trebuie doar să lase e-mailul atunci când cumpără taxa de drumȘoferii argeșeni vor fi anunțați atunci când le expiră rovinieta. Noua măsură intră în vigoare la sfârșitul acestei luni, în România, iar șoferii care vor să primească o notificare că le expiră taxa de drum vor trebui să își lase e-mail-ul atunci când o plătesc.


Facilitatea a fost introdusă de Ministerul Transportrilor, pentru a crește încasările la buget și a reduce numărul celor care uită să își înnoiască rovinieta.
Indiferent că pleacă în vacanță sau cu treabă, șoferii din România trebuie să se asigure înainte să plece la drum că au plătită rovinieta. Mulți spun că uită să facă acest lucru și riscă să fie amendați, însă de pe 27 aprilie această scuză nu mai poate fi invocată.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor spun că de la sfârșitul acestei luni pot cere o notificare pentru expirarea rovinietei. Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR a declarat în acest sens ”Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă”.

Anual, sute de mii de șoferii primesc amenzi cuprinse între 250 de lei și 4.500 de lei pentru neplata rovinietei.

Din anul 2015 și până în 2021 peste 4 milioane de români au fost amendați pentru că nu și-au plătit rovinieta la mașină. n
Cei mai puțini au fost în 2015, puțin peste 350 de mii, iar ce mai mulți anul trecut, când peste 700 de mii de șoferi au primit amendă că nu și-au plătit taxa de drum. Din 2015 și până în 2021, alți aproape un milion de șoferi au fost amendați pentru că nu au plătit taxa de pod de la Fetești. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.