162 şoferi amendaţi!

0



Miercuri, polițiștii Serviciului Rutier Argeș și ai structurilor rutiere, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică cu atribuții de poliție rutieră, au fost prezenți pe drumurile din județ fiind organizată o acțiune.  


Acțiunea a avut ca obiectiv combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, anume viteza, sub toate formele sale și respectarea regulilor la traversarea drumului, pentru creșterea gradului de siguranță, precum şi conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 14 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
„Reamintim faptul că începând cu luna februarie 2022, au intrat în vigoare modificări ale Codului Rutier care prevăd abateri noi, precum și regim sancționator mai aspru pentru unele abateri.
Dintre contravențiile cu caracter de noutate, amintim:
– încălcarea regimului legal de viteză cu mai mult de 70 km/h (față de limita legală de pe sectorul unde se constată abaterea) are ca sancțiune complementară reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile, iar dovada înlocuitoare este fără drept de circulație, aidoma constatărilor pentru conducere sub influența alcoolului;
– o altă noutate constă în definirea și sancționarea comportamentului agresiv în timpul condusului, iar sancțiunea complementară este reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, concomitent cu sancțiune contravențională.” a precizat Florin Popa, purtător de cuvânt. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.