Pietonul inconştient abandonat de şoferul fugar!

0
  • Accident grav, la Merişani



Un pieton a fost accidentat grav, miercuri seara, pe DN 7 C, în comuna Mălureni. Bărbatul în vârstă de 66 de ani, se află în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Şoferul care l-a lovit a fugit de la locul faptei şi a fost găsit ieri de poliţişti. Oamenii legii știau că pietonul a fost lovit un Peugeot 407 de culoare crem.


Mulţi dintre şoferii care au tranzitat comuna Merişani miercuri seara, au văzut un bătrân care mergea haotic pe şosea. Conducătorii auto îl ocoleau, bărbatul fiind pe mijlocul benzii de mers către Piteşti. Omul trăgea după el un troler şi părea băut. Se clătina serios la fiecare pas şi îşi pierdea echilibrul astfel că, se ducea când într-o parte, când în alta. Mulţi dintre cei aflaţi în trafic au oprit maşina în încercarea de a-l ajut ape nefericit. Omul a fost dus de câțiva cetățeni, pe fie pe acostament, fie în afara şoselei, pe iarbă, dar mereu el revenea pe stradă. Când s-a întunecat, inevitabilul s-a produs. Ion B., despre el fiind vorba, a fost lovit de o maşină. Omul fost rănit grav! Şoferul, în loc să oprească şi să sune la 112 a fugit! L-a abandonat pe pieton inconştient, pe asfalt. Un alt şofer a sesizat autorităţile ceva mai târziu.

Poliţiştii l-au găsit pe șofer

Ion B. se afla în stop cardio respirator atunci când la faţa locului a ajuns un echipaj de terapie intensivă mobilă. A fost resuscitat şi readus la viaţă. A fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Ieri, bărbatul era în stare critică, intubat şi ventilat mecanic. Medicii erau rezervaţi în prognosticul privind şansele de supravieţuire ale pacientului. Cazul a fost prelua de poliţiştii Serviciului Rutier Argeş care încearcă să-l găsească pe şoferul fugar. Chiar dacă nu există martori, la faţa locului au rămas urme care să-i ducă pe poliţişti la făptaş. În acest moment se ştie că maşina implicată este un Peugeot de culoare gri. Este ştiut faptul că zona este acoperită cu camere de supraveghere iar anchetatorii au luat la verificat imaginile. De asemenea, probele ridicate de la faţa locului, respectiv componente ale mașinii implicate, au fost duse la laborator. Șoferul a fost prins ieri, după mai multe ore de căutări. Este vorba de Marian Valentin Z, de 44 de ani, din Merișani, care conducea un Peugeot 407, mergând dinspre Pitești către Curtea de Argeș. Omul locuiește în apropiere de locul unde s-au petrecut accidentul. Când a ajuns acasă, a încercat să șteargă urmele accidentului și a înlocuit capacul oglinzii, cu altul de aceeași culoare și a șters autoturismul.
Mașina are însă și alte avarii minore. Bărbatul lucrează ca șofer. A recunoscut că el a provocat accidentul dar nu a explicat de ce a fugit. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.