Simfonia Lalelelor – o simfonie fără instrumentişti

0



A trecut o săptămână de când s-a încheiat Festivalul Simfonia Lalelelor ediţia numărul 45. Ca dupa o nuntă, inevitabil, apar păreri pro şi contra legate de organizare sau de preferinţe.


În tot ce am citit, în presa scrisă şi online, majoritatea comentarilor au fost favorabile acestei acţiuni organizată de Municipalitatea noastră. Sunt întru totul de acord că festivalul Simfonia Lalelelor organizat în Lunca Argeşului a fost apreciat de mulţimea care a avut posibilitatea să parcheze şi să se plimbe pe alei printre standurile cu flori. Vizitatorii au avut multe posibilităţi să se destindă, au avut la dispoziţie un parc cu dinozauri, rulote fast food, căsuţe din lemn ca de Crăciun, un concert muzical, iarbă, aer curat, mişcare în natură.

De obicei, la alte ediţii, la final aveam la dispoziţie şi socotelile cu cheltuieli şi venituri. Sunt sigur că aceste date vor fi date publicităţii în cel mai scurt timp. Înţeleg că a fost sărbătoarea Paştelui iar aceasta a încetinit socoteala. Obişnuit ca în fiecare an, am plecat la plimbare în centrul oraşului ca să admir lanurile cu lalele plantate în parcurile care nu sunt betonate. Am trecut pe lângă Primaria noastră şi am constatat că doar într-o parte a clădirii erau câteva lalele iar în partea cealaltă nu existau. Mi-am continuat drumul spre Prefectură. Ştiam că, de obicei, în parcul din faţa Magazinului Fortuna, între Trivale şi Catedrala Sfântul Gheorghe era feerie de lalele. Mi-a căzut faţa, nu era nici o lalea! Surprins, m-am zgâit la iarba tunsă şi nişte panseluţe. Am trecut pe partea cealaltă a bulevardului Republicii, la Parcul 1907. Aici câteva ronduri mici, în rest gol puşcă.

Cartierele la fel, lipsite de aceste flori superbe, sensurile giratorii la fel (unul în zona Dedeman avea ceva plante sădite). Una peste alta oraşul Piteşti a fost vitregit de lalele. Dacă stăm şi ne gândim, această sărbătoare care s-a consacrat la nivel naţional şi internaţional este organizată în special pentru lalea. Laleaua este simbolul nostru , în stema oraşului apare laleaua, aviz celor care au uitat sau nu ştiu. Nu mai vorbesc că parada aducea un plus de frumos organizării.

Oriunde mergi în Europa, dacă ai şansa să fii prezent, poti să te delectezi cu paradele organizate în fel şi chip de către Municipalităţi, nu mai vorbesc că ele se desfăşoară în centrul localităţii. De fapt, la o Simfonie niciodată nu se schimba notele, dirijorul doar modifică acustica. Consider că în acest an nu a fost o Simfonie a Lalelelor, ci un Festival al Luncii Argeşului.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.