Friptură din pulpa de berbecuț

0



Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 30 min
• Timp de gătire: 120 min
• Gata în: 2 ore, 30 min
Ingrediente:
• 1 bucată pulpă de berbecuţ¬ de 4 kg
• 1 litru vin alb sec
• 4-5 căţ¬ei usturoi
• 1 lingură cimbru uscat
• 200 gr. prune uscate
• 200 gr. caise uscate
• 10 roșioare
• 3 linguri linguri ulei
• 2 crenguţ¬e rozmarin proaspăt
• sare
• piper
Mod de preparare:
1. Carnea se curăţă de pieliţe și se pune într-un vas încăpător cu vinul, usturoiul feliat, cimbrul și se lasă așa de pe o zi pe alta.
2. A doua zi se scoate din vinul în care a stat, se leagă în ruladă, se presară cu sare si piper și se transferă în tava de copt. Se pun uleiul și vinul în care a stat cu tot cu usturoi, cimbru și rozmarin și se dă la cuptor pentru o oră.
3. După acest timp, se adaugă fructele uscate și roșiile întregi și se mai lasă la cuptor o oră, stropind friptura cu zeama din tavă.
4. Se verifică dacă friptura este gata și apoi se lasă 15 minute înainte de a o tăia și aduce la masă cu garnitura după gust.