LUMINI AUTO

0
0

Deși cele mai recente becuri cu LED sunt utilizate pe scară largă pentru luminile de zi de pe mașinile noi, ca faruri sunt încă rezervate în mare parte modelelor de vârf de gamă, de lux și sportive, deoarece sunt cele mai scumpe de produs.

Există trei tipuri principale de becuri

 

1 halogen,

2 xenon

3 HID și LED.

 

  • Becuri cu halogen. Becurile cu halogen sunt cel mai vechi tip de becuri auto care este încă utilizat pe scară largă în prezent. …
  • Becuri Xenon HID. Becurile HID sunt superioare becurilor cu halogen din mai multe puncte de vedere. …
  • Becuri cu LED. …
  • Becuri de performanță maximă. …
  • Becuri de styling. …
  • Becuri ecologice și de lungă durată.

Ilustrație de lămpi de pe autopieseonline24.ro

Când este timpul să vă schimbați.

Un far de mașină trebuie înlocuit după o perioadă medie de 2.000 de ore și 3.000 de ore. În termeni simpli, ar trebui să înlocuiți farul autoturismului atunci când lumina emisă nu este suficientă pentru a vedea pe întuneric sau când vă creează probleme constante.

vă bazați pe farurile mașinii dumneavoastră pentru a vă lumina drumul în întuneric și pe vreme rea. Pe lângă faptul că vă permit să vedeți, farurile asigură că ceilalți sunt capabili să vă vadă mașina care se îndreaptă spre ei. Totuși, ca orice bec, becurile farurilor se pot arde și se ard. Indiferent dacă aveți un bec cu halogen, cu xenon, cu LED-uri sau orice alt tip de bec, acesta nu va dura la nesfârșit.

Tipuri de becuri pentru faruri

Un far de mașină obișnuit poate dura între 500 și 1.000 de ore, dar există o mulțime de factori care pot schimba acest lucru. De fapt, unele becuri pentru faruri sunt suficient de eficiente pentru a rezista mult peste 30.000 de ore.

Halogen: 500-1,000 Hour Lifespan

HID: 2,000 Hour Lifespan

Xenon: 10,000 Hour Lifespan

LED: 30,000 Hour Lifespan

cum să schimbați luminile auto

Pentru a vă asigura siguranța, opriți mașina și scoateți cheile din contact.

Pasul 2. Deschideți compartimentul motorului

Deschideți capota mașinii și localizați suportul farurilor, în apropierea părții din față a mașinii.

Pasul 3. Deconectați cablurile de alimentare a becului farului

De obicei, la baza becului sunt atașate trei fire. Împingeți în jos clema sau capacul care le ține în poziție.

Pasul 4. Deșurubați farul vechi

dacă puteți deschide farul, atunci este vorba doar de schimbarea becului cu halogen. Acest lucru înseamnă să vedeți cum este blocat becul și să-l deblocați cu grijă. Dacă rupeți totuși clemele care sunt folosite aici, va trebui să scoateți întregul far, avertizează Zullo.

Pasul 5. Înșurubați noul bec de far

Înșurubați ușor noul bec fără a atinge sticla becului; uleiul și murdăria de pe mâini pot provoca spargerea becului odată ce se încălzește. Închideți capota mașinii. Cu noul bec la locul lui, farurile dvs. ar trebui să fie din nou la fel de bune ca și cum ar fi noi, iar dvs. vă puteți bucura din nou de condusul mașinii ziua sau noaptea.