12 ani închisoare pentru fiica violată

0



Instanţa i-a făcut dreptate unei copile în vârstă de 13 ani, din comuna Vedea, care a fost violată de mai multe ori, de tatăl vitreg. Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Piteşti, la 11 ani şi 9 luni, cu executare. Acesta este închis din luna noiembrie anul trecut, când a ieşit la iveală totul.


În luna noiembrie a anului 2021 o fată, în vârstă de 17 ani, din comuna Vedea, a încercat să se sinucidă. Fata a înghiţit un pumn de pastile, dar din fericire, a fost descoperită la timp şi a fost salvată. În timpul consilierii au ieşit la iveală ororile la care tânăra era supusă de tatăl vitreg de peste un an. Ilie V., în vârstă de 34 de ani, era căsătorit cu mama fetei. Bărbatul cu porniri bolnave a ajuns la concluzia că-i place mai mult de tânăra, care căpătase forme şi era o adevărată domnişoară, decât de mama fetei. Profitând de autoritatea pe care o avea asupra fetei a constrâns-o să întreţină relaţii sexuale cu el. A profitat de minoră din luna octombrie 2020 până în noiembrie 2021, violând-o în mod repetat. Fata nici nu împlinise 16 ani când a început calvarul. În cele din urmă, ca să scape de coşmarul care o urmărea adolescenta a ajuns să-şi dorească moartea. După tentativa de sinucidere totul a ieşit la iveală minora fiind preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Argeş.

A fost emis şi ordin de protecţie

De cum a aflat ce se petrece mama fetei a depus plângere la Poliţie împotriva lui Ilie V. În aceeaşi zi, femeia a cerut Judecătoriei Piteşti un ordin de protecţie, de teamă că bărbatul nu va fi reţinut şi va veni peste ele ca să se răzbune. Ilie V. a fost arestat preventiv. Mai mult, a doua zi, instanţa a emis pe numele său şi un ordin de protecţie valabil pe 6 luni. I se interzicea individului să ia legătura cu victima în vreun fel, inclusiv telefonic. Era o măsură în plus, ca să nu se poată apropia de victimă, în cazul în care bărbatul ar fi obţinut în instanţă înlocuirea măsurii arestului preventiv şi ar fi fost eliberat. La mijlocul lunii decembrie 2021 cercetările au fost încheiate iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au întocmit rechizitoriul şi l-au trimis în judecată pe Ilie V. în stare de arest preventiv, măsură menţinută până în prezent.

Pedeapsa maximă

Judecătorilor nu le-a trebuit mult să analizeze probele de la dosar şi au dat sentinţa. Fata a fost audiată de magistraţi iar povestirile ei au fost şocante. Bărbatul a fost „recompensat” pentru fapta lui cu câteva 3 luni mai puţin faţă de pedeapsa maximă, prevăzută de lege în cazul său. Nu a luat chiar 12 ani cât este limita, ci a fost condamnat la 11 ani şi 9 luni închisoare pentru viol în formă continuată. „Condamnă inculpatul V.I, fiul …, la pedeapsa de 11 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol, faptă prev. şi ped. de art. 218 alin. 1 şi 3 lit. a,b şi f c.p., în condiţiile art 35 alin. 1 c.p., cu executare (…) aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b, precum şi drepturilor prev. de lit n şi o ale aceluiaşi text legal, respectiv dreptul de a comunica cu persoana vătămată … de a se apropia de aceasta, de locuinţa persoanei vătămate, de şcoala unde învaţă persoana vătămată/alte locuri unde aceasta desfăşoară activităţi sociale, pe o perioadă de 5 ani.” au hotărât magistraţii. În plus, inculpatul este obligat să-i plătească victimei daune morale 150 000 lei. Judecătorii au dispus prelevarea probelor biologice de la inculpatul V.I în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Decizia nu este definitivă, Ilie V având drept de atac.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.